Στο Netflix η πρεμιέρα του μιούζικαλ για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

diana-a-musical Evan Zimmerman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Η Jeanna de Waal ενσαρκώνει την Βρετανίδα πριγκίπισσα στην νέα μουσικοθεατρική παράσταση του Μπρόντγουεϊ.

Η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου μιούζικαλ για την ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα πραγματοποιηθεί τελικά στις αρχές του 2021 μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας streaming Netflix, ενώ στην συνέχεια θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αρχικά η πρεμιέρα της παράστασης «Diana: A Musical» είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου 2020 σε θέατρο της Νέας Υόρκης, αλλά τελικά αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

MurphyMade / Evan Zimmerman

Σύμφωνα όμως με άρθρο των New York Times, η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών previews στο Longacre Theater και το Netflix εξασφάλισε τα σχετικά δικαιώματα για την προβολή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Τον  ρόλο της Νταϊάνα έχει αναλάβει η Jeanna de Waal, η οποία έχει εμφανιστεί στα «American Idiot», «Carrie», «Wicked» και «The Rocky Horror Show», ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Erin DavieRoe Hartrampf και Judy Kaye. Η μουσική της παράστασης φέρει την υπογραφή του David Bryan των Bon Jovi, ο οποίος έγραψε το σενάριο σε συνεργασία με τον Joe DiPietro.

Town & Country / Jason Schmidt

Σε κοινή δήλωση τους την περασμένη Τετάρτη, οι παραγωγοί του μιούζικαλ Beth Williams, Frank Marshall και Araca Group τόνισαν πως μολονότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για ένα ζωντανό θέατρο», είναι ενθουσιασμένοι που το μιούζικαλ θα παρουσιαστεί μέσω του Netflix σε όλο τον κόσμο.