Οι δέκα καλύτεροι τραγουδιστές-χορευτές

oi-deka-kaluteroi-tragoudistes-xoreutes

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Στον κόσμο της pop, πολλές φορές μια καλή φωνή δεν είναι αρκετή, μιας και οι entertainers πρέπει να αποδώσουν μοναδικές χορευτικές φιγούρες και να εντυπωσιάζουν σε κάθε τους εμφάνιση. Σύμφωνα με το site ranker.com, οι παρακάτω δέκα καλλιτέχνες συνδυάζουν καλύτερα από όλους, το μουσικό ταλέντο με τις χορευτικές ικανότητες.

1. Michael Jackson

Δεν είναι τυχαίο που ο «Βασιλιάς της Pop», βρίσκεται στην κορυφή. Από την αρχή της καριέρας του με τους Jackson 5, τη solo πορεία του, το Thriller, και την έμπνευση της χαρακτηριστικής του φιγούρας -του moonwalk- ο Jackson ήταν η επιτομή του μουσικού-χορευτή.

2. Tina Turner

H αειθαλής «γιαγιά» της ροκ, έχει τον δικό της άκρως σεξουαλικό τρόπο να κινείται επάνω στη σκηνή ή ακόμα και στα videoclip της.

3. James Brown

Ο τραγουδιστής μπορεί να μην επιδιδόταν σε ακραίες χορογραφίες, αλλά το groove και η κίνησή του έμειναν χαραγμένες στην ιστορία.

4. Beyonce

Η νέα βασίλισσα της pop και του r’n’b, συνδυάζει πάντα τα pop hits της με ιδιαίτερες χορογραφίες γεμάτες ένταση και ερωτισμό, όπως στο videoclip του «Crazy In Love».

5. Janet Jackson

Η μικρή αδερφή του Michael Jackson αποδείχθηκε εξίσου ταλαντούχα στον χορό, κάτι που έγινε ιδιαίτερα κατανοητό με το τέταρτο album της «Janet Jackson's Rhythm Nation 1814» και το videoclip «Rhythm Nation». Άπειρες είναι οι σημερινές καλλιτέχνιδες, που την αναφέρουν ως βασική τους επιρροή στις χορογραφίες και τα shows τους.

6. Shakira

«Hips Don’t Lie» τραγουδούσε πριν μερικά χρόνια η Shakira και φυσικά έχει δίκιο. Η κίνησή της είναι μοναδική, με πολλές επιρροές από το belly dancing, ενώ οι χορευτικές της ικανότητες και ο τρόπος του κινείται έχουν εγκωμιαστεί μέχρι και από τον συμπατριώτη της συγγραφέα Gabriel Garcia Marques.

7. Justin Timberlake

Από τους N’Sync μέχρι τη solo άκρως επιτυχημένη πορεία του πολλοί είναι αυτοί που συγκρίνουν τις χορευτικές του ικανότητες με αυτές του Michael Jackson.

8. Elvis Presley

Η χαρακτηριστική κίνηση των γοφών του Βασιλιά, χαρακτηρίστηκε άκρως σεξουαλική και προκλητική, αλλά ήταν ακόμα ένα ακόμα από τα στοιχείσ που έχτισαν τον μύθο του.

9. Britney Spears

Πριν την κατρακύλα που επήλθε λόγω κατάχρησης ουσιών και ψυχολογικών προβλημάτων, η Britney ήταν ένα νεαρό κορίτσι με καταπληκτικές ικανότητες στον χορό, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στα videoclip από τις παλιές καλές μέρες της.

10. Usher

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός Usher επιδεικνύει πάντα εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες στα videoclip και τις ζωντανές του εμφανίσεις, ενώ όλοι περιμένουν κάθε φορά την επόμενη κίνησή του.