Υπό σχεδιασμό το reboot του «Εξορκιστή»

the-exorcist
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Την ερχόμενη χρονιά η Morgan Creek σκοπεύει να γυρίσει μια νέα εκδοχή της κλασικής ταινίας τρόμου του William Friedkin.

Με το Χόλυγουντ να έχει καλομάθει στην επιτυχία των ριμέικ και reboot στα box office, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η είδηση πως η Morgan Creek Entertainment σχεδιάζει να γυρίσει μια νέα εκδοχή της κλασικής ταινίας τρόμου «Ο εξορκιστής» του William Friedkin.

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, το στούντιο επεξεργάζεται μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ταινία «Stay Tuned» του Peter Hyams για το AMC αλλά και ένα κινηματογραφικό reboot του «Εξορκιστή» για το 2021. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το 2015 η Morgan Creek είχε τονίσει πως «ουδέποτε» θα επιχειρήσει να γυρίσει ένα ριμέικ του «Εξορκιστή», όμως φαίνεται πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ριμέικ και reboot κλασικών ταινιών τρόμου του παρελθόντος, όπως τo «Halloween» από τον David Gordon Green, το «Suspiria» από τον Luca Guagadgnino, το «Παρασκευή και 13» από τον Marcus Nispel, το «Evil Dead» από τον Fede Alvarez και το «Ψυχώ» από τον Gus Van Sant, με ανάμεικτα όμως αποτελέσματα.

Δεδομένων πάντως των μεγάλων καθυστερήσεων και αναβολών στην βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν το στούντιο θα καταφέρει να γυρίσει την ταινία την ερχόμενη χρονιά.