Επιστρέφει (και) ο Ben Affleck ως Batman

batman-flash
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης θα ξαναφορέσει την μπέρτα του «Σκοτεινού Ιππότη» στην solo ταινία του Flash.

Την περασμένη χρονιά ο Ben Affleck αποφάσισε να αφήσει τον ρόλο του Batman στο κινηματογραφικό σύμπαν της Warner βασισμένη στους ήρωες της DC λόγω της πίεσης και των επιπτώσεων στην υγεία του. Σύμφωνα όμως με άρθρο του Vanity Fair, ο Affleck αναμένεται να υποδυθεί τον «Σκοτεινό Ιππότη» στην solo ταινία του Flash με τον Ezra Miller, την οποία σκηνοθετεί ο Andy Muschietti.

Η νέα ταινία θα αποτελεί μεταφορά της ιστορίας «Flashpoint», όπου ο Barry Allen, δηλαδή ο Flash, ταξιδεύει σε παράλληλες διαστάσεις και συναντά διαφορετικές εκδοχές του Batman. Μια από αυτές φέρεται να είναι του Michael Keaton, ο οποίος ενσάρκωσε τον εμβληματικό ήρωα σε δύο ταινίες του Tim Burton, ενώ όπως φαίνεται ο Batman του Affleck θα παίξει σημαντικό ρόλο.

«Είναι η ταινία του Barry, είναι η ιστορία του Barry, αλλά οι χαρακτήρες τους σχετίζονται περισσότερο από όσο νομίζουμε. Και οι δύο έχασαν τις μητέρες τους από το φόνο και αυτό είναι ένα από τα συναισθηματικά μέσα της ταινίας. Εκεί είναι που παίρνει μπρος ο Batman του Affleck. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με κάποιον που έχει βρεθεί και από τις δύο πλευρές της κάμερας. Καταλαβαίνει» δήλωσε ο Muschietti για την εμπλοκή του Affleck στην νέα ταινία.

Η αποκάλυψη του Muschietti ήταν τεράστια έκπληξη, δεδομένης της πορείας του Affleck στα χρόνια που ενσάρκωσε στον ήρωα της DC στην μεγάλη οθόνη. Αρχικά ο Affleck είχε σχεδιάσει να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην solo ταινία του Batman, όμως σταδιακά αποχώρησε από την παραγωγή λόγω της πίεσης και των επιπτώσεων στην υγεία του.

Στην συνέχεια η Warner Brothers αποφάσισε να κάνει ένα reboot στον χαρακτήρα, με τον Matt Reeves να σκηνοθετεί τον Robert Pattinson στον ρόλο του Batman. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας ξεκίνησαν στις αρχές της χρονιάς, όμως διακόπηκαν λόγω της πανδημίας. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και εφόσον δεν προκύψουν νέες καθυστερήσεις, η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της τον Οκτώβριο του 2021.