Πέθανε ο Jack Sherman, πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers

red-hot-chili-peppers-anthony-kiedis-Jack-sherman Ben DeSoto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

«Ήταν ένας μοναδικός τύπος και τον ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές» δήλωσε το εμβληματικό funk/rock συγκρότημα.

Θλίψη σκόρπισε στις τάξεις των οπαδών των Red Hot Chili Peppers η είδηση του θανάτου του Jack Sherman, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στην ηλικία των 64 ετών. Ο Αμερικάνος κιθαρίστας είχε παίξει στο ομώνυμο ντεμπούτο και στην πρώτη μεγάλη περιοδεία του συγκροτήματος.

«Η οικογένεια των RHCP θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Jack Sherman ένα ομαλό ταξίδι στους πέρα κόσμους, καθώς έχει φύγει. Ο Jack έπαιξε στο ντεμπούτο μας καθώς και στην πρώτη περιοδεία μας στις ΗΠΑ. Ήταν ένας μοναδικός τύπος και τον ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές – τις καλές, τις κακές και όλες ενδιάμεσα» αναφέρουν οι Red Hot Chili Peppers στην επίσημη ανακοίνωση τους.

Ο Sherman υπήρξε ο δεύτερος κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers, από το 1983 έως το 1984, αντικαθιστώντας τον Hillel Slovak. Την εποχή αυτή ο Sherman έπαιξε στο πρώτο άλμπουμ των Chili Peppers και είχε βοηθήσει στην σύνθεση πολλών τραγουδιών για το δεύτερο δίσκο, το «Freaky Styley».

RHCP Live Archive / Gary Gershoff

Όταν ο Slovak ζήτησε να επιστρέψει στο συγκρότημα, ο Sherman απολύθηκε και ως εκ τούτου δεν έπαιξε στο δεύτερο άλμπουμ. Παρόλα αυτά, οι σχέσεις τους δεν κλονίστηκαν και ο Sherman συνείσφερε back-up φωνητικά στο «Mother’s Milk» και το «The Abbey Road E.P.».

Μετά το πέρασμα του από τους Red Hot Chili Peppers ο Sherman συνεργάστηκε με τον Bob Dylan στο «Knocked Out Loaded», τον George Clinton στο «R&B Skeletons In The Closet», αλλά και τους Feargal Sharkey των The Undertones και Peter Case.