Ο Laurence Fishburne αποκαλύπτει γιατί απέρριψε το «Pulp Fiction»

laurence-fishburne
ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο ηθοποιός διαφωνούσε ριζικά με την «ανεύθυνη» αποθέωση της ηρωίνης στην καλτ ταινία του Quentin Tarantino.

Ο Samuel L. Jackson οφείλει πολλά στον Quentin Tarantino, αφού με τον ρόλο του ως Jules Winnfield στο «Pulp Fiction» καθιερώθηκε ως ένα από τα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ την δεκαετία του 1990.

Πριν όμως ο σκηνοθέτης στραφεί στον Jackson, είχε προτείνει τον συγκεκριμένο ρόλο στον Laurence Fishburne, ο οποίος όμως τελικά δεν τον αποδέχτηκε. Σε μια νέα συνέντευξη του για το Vulture, ο 59χρονος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο λόγος που απέρριψε τον ρόλο ήταν επειδή θεώρησε ότι η καλτ ταινία του Tarantino «αποθέωνε» την ηρωίνη.

«Είχα ένα πρόβλημα με το πώς αντιμετώπιζε την χρήση της ηρωίνης. Ένιωθα πως ήταν λίγο ανεύθυνη και χαλαρή. Ένιωθα πως έκανε την χρήσης της ηρωίνης να φαίνεται ελκυστική. Για μένα δεν έχει να κάνει μονάχα με τον χαρακτήρα, αλλά και τι θέλει να πει η ταινία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Fishburne.

Πιο συγκεκριμένα ο βετεράνος ηθοποιός αναφέρθηκε στην κλασική σκηνή όπου ο χαρακτήρας της Uma Thurman χρειάστηκε μια ένεση αδρεναλίνης για να συνέρθει μετά από μια υπερβολική δόση ηρωίνης που πήρε κατά λάθος ως ιδιαίτερα προβληματική για τον ίδιο.