Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τις συσκευές μασάζ προσώπου

pos-na-xrisimopoieite-sosta-tis-suskeues-masaz-prosopou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επιτέλους, τι είναι αυτό το Jade Roller που βλέπετε διαρκώς στο Instagram, και γιατί ορκίζονται στο όνομά του οι celebrities;

Εάν η εισαγωγή σας στα roller προσώπου προέρχεται από ένα σύντομο σερφάρισμα στο Instagram, ήρθε η στιγμή να μπείτε στα βαθύτερα μονοπάτια αντιγήρανσης που προσφέρουν στην επιδερμίδα σας αυτές οι συσκευές. 
Τα εργαλεία περιποίησης δέρματος από νεφρίτη, μάρμαρο και ροζ τριαντάφυλλο δεν είναι νέο φαινόμενο. Η προέλευσή τους χάνεται στα βάθη της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας αιώνες τώρα, φτάνοντας στο σήμερα, όπου οι δερματολόγοι και οι αισθητικοί συμφωνούν ότι αυτά τα εργαλεία προσφέρουν ασφαλή και αποτελεσματικά οφέλη στην αντιγήρανση του προσώπου. Αρκεί να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά για να μεγιστοποιήσετε τις ιδιότητές τους.

Αν συγκρίνετε τις πρόσφατες φωτογραφίες της Eva Mendes με αυτές που τραβήχτηκαν πριν από 10 χρόνια, θα παρατηρήσετε ένα πράγμα: η ηθοποιός εξακολουθεί να έχει νεανική λάμψη. «Τελειοποιήστε κι εσείς τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με μερικές απλές κινήσεις καθημερινά, ανακαλύπτοντας -όπως έκανα κι εγώ- γιατί τα rollers είναι το μυστικό όπλο της ομορφιάς σας», γράφει η Mendes σε μια τελευταία της ανάρτηση στο Instagram, εφαρμόζοντας το νέο αγαπημένο της roller με την ονομασία The Golden Wand –που κυκλοφόρησε η celebrity αισθητικός  του Χόλιγουντ Dr. Mariana Vergara, και κοστίζει μόλις 20$. 

Πώς δουλεύουν τα rollers προσώπου: Η φράση που πρέπει να θυμάστε είναι «λεμφική αποστράγγιση», δηλαδή μια μορφή μασάζ που ωθεί τα περιττά υγρά στους λεμφαδένες, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται, φιλτράρονται και απομακρύνονται έξω από τον οργανισμό. Όταν εκτελείτε αυτήν την τεχνική με συνέπεια, απ’ τη μια απολαμβάνετε τα ευεργετικά οφέλη της λεμφικής αποστράγγισης, ενώ απ’ την άλλη δημιουργείτε όλες τις προϋποθέσεις για να αισθανθεί η επιδερμίδα σας πιο τονωμένη και λαμπερή στο λεπτό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε ένα Jade Roller. 
- Δεν έχει νόημα να το κινείτε άσκοπα και βεβιασμένα στο πρόσωπό σας. Ξεκινήστε από το λαιμό για να δράσει το μασάζ στους λεμφαδένες και ανεβαίνετε με μικρές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο. 
- Μην εφαρμόζετε το roller με πίεση. Όσο πιο δυνατά εφαρμόζετε το μασάζ τόσο κινδυνεύετε να ερεθίσετε το δέρμα σας και να σπάσουν τα τριχοειδή αγγεία. 
- Η Dr. Vergara συστήνει να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφού καθαρίσετε επιμελώς την επιδερμίδα σας και αφού απλώσετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν. «Αυτό, απ’ τη μια βοηθά τις πέτρες του roller να γλιστρούν απαλά στο πρόσωπο χωρίς απαιτείται καμία πίεση, και απ’ την άλλη, αυτό καθαυτό το μασάζ θα οδηγήσει τα ευεργετικά οφέλη της ενυδατικής να απορροφηθούν πολύ βαθύτερα από την επιφάνεια της επιδερμίδας». 

THE BEAUTY TEAM