Οι παραγωγοί του «Game Of Thrones» ανακοίνωσαν το πρώτο project τους για το Netflix

david-benioff-db-weiss Evan Agostini
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η τριλογία επιστημονικής φαντασίας «The Three-Body Problem» του Liu Cixin θα γίνει τηλεοπτική σειρά για την πλατφόρμα streaming.

Πριν από ένα χρόνο περίπου οι δύο παραγωγοί πίσω από το «Game Of Thrones» του HBO, David Benioff και D.B. Weiss, υπέγραψαν ένα πλουσιοπάραχο συμβόλαιο συνεργασίας με το Netflix. Λίγους μήνες αργότερα μάλιστα αποχώρησαν από την παραγωγή μιας νέας ταινίας «Star Wars» για να επικεντρωθούν στα σχέδια που έχουν για το Netflix, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το επόμενο project τους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Benioff και Weiss, έχουν αναλάβει την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας «The Three-Body Problem» του Liu Cixin, το πρώτο μέρος της τριλογίας «Remembrance of Earth's Past». Οι δύο παραγωγοί τόνισαν πως «ανυπομονούν» να αφιερώσουν «τα επόμενα χρόνια» τους στην σειρά, ενώ ο Cixin σχολίασε πως έχει «τεράστιο σεβασμό και πίστη» στην ομάδα του Netflix.

HBO / Jeff Kravitz

Οι Benioff και Weiss υπογράμμισαν πως «η τριλογία του Liu Cixin είναι η πιο φιλόδοξη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχουμε διαβάσει ποτέ, παίρνοντας τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι από την δεκαετία του 1960 μέχρι το τέλος του κόσμου, από την ζωή στην ωχρή κυανή κουκκίδα μας, μέχρι τις μακρινές παρυφές του σύμπαντος».

Από την πλευρά του ο Κινέζος συγγραφέας δήλωσε πως στόχος ήταν να αφηγηθεί «μια ιστορία που ξεπερνά τον χρόνο και τα όρια των εθνών, των πολιτισμών και των φυλών, [μια ιστορία] που μας υποχρεώνει να εξετάσουμε τη μοίρα της ανθρωπότητας στο σύνολό της» δήλωσε ο Κινέζος συγγραφέας.

Shutterstock / zhangjin_net

Συνεχίζοντας, ο Cixin εξήγησε πως «είναι μεγάλη τιμή ως συγγραφέας να βλέπω αυτό την μοναδική σύλληψη επιστημονικής φαντασίας να ταξιδεύει και να αποκτά οπαδούς σε όλο τον κόσμο και είμαι ενθουσιασμένος για τους νέους και υπάρχοντες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που θα ανακαλύψουν την ιστορία στο Netflix».

Το πρώτο μέρος της τριλογίας «Remembrance of Earth's Past» του Cixin εκδόθηκε στην Κίνα το 2008 και ακολούθησε μια αγγλική μετάφραση το 2014, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος στα Hugo το 2015. Το δεύτερο μέρος, με τίτλο «The Dark Forest», κυκλοφόρησε το 2008 και η τριλογία ολοκληρώθηκε το 2010 με το «Death’s End».