Σύντομα έρχεται μια νέα εκδοχή του «Νονού 3»

godfather-part-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με δηλώσεις του Francis Ford Coppola θα αποτελεί μια «πιο κατάλληλη ολοκλήρωση» στην εμβληματική τριλογία του.

Ο Francis Ford Coppola δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκεια του με τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε το φινάλε της τριλογίας του «Νονού», οπότε αποφάσισε να επεξεργαστεί εκ νέου την ταινία και να κυκλοφορήσει μια βελτιωμένη εκδοχή που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στο όραμα του.

Στην επίσημη ανακοίνωση του, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης εξήγησε πως ο τίτλος της νέας εκδοχής τιτλοφορείται «Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone» και αντανακλά τις αρχικές προθέσεις του ιδίου και του συγγραφέα για την τρίτη ταινία.

Shutterstock / Denis Makarenko

«Για την νέα εκδοχή του φινάλε, δημιούργησα μια νέα αρχή και τέλος, ενώ αναδιοργάνωσα ορισμένες σκηνές, λήψεις και μουσική. Με αυτές τις αλλαγές και με αποκατεστημένο υλικό και ήχο, για μένα, είναι μια πιο κατάλληλη ολοκλήρωση στον “Νονό” και τον “Νονό, μέρος δεύτερο”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Πέραν των συγκεκριμένων αλλαγών, ο Coppola και η ομάδα παραγωγής του αποκατέστησαν την εικόνα σε υψηλή ανάλυση . Στα πλαίσια επεξεργασίας της ταινίας, η ομάδα του σκηνοθέτη μπόρεσε να διορθώσει ατέλειες και ζημιές στο πρωτότυπο φιλμ με την χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών.

Στόχος του Coppola είναι κυκλοφορήσει την νέα εκδοχή της ταινίας στις κινηματογράφους τον Δεκέμβριο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ στην συνέχεια θα γίνει διαθέσιμο σε Blu-ray και υπηρεσίες streaming. Η εικόνα των δύο πρώτων ταινιών της τριλογίας είχε αποκατασταθεί στις ειδικές εκδόσεις του 2008, ενώ πιο πρόσφατα ο Coppola έχει βάλει την υπογραφή του σε νέες εκδόσεις των «Αποκάλυψη τώρα» και «Cotton Club».