Οι Oasis γιορτάζουν 25 χρόνια από την κυκλοφορία του «(What’s the Story) Morning Glory?»

oasis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η επετειακή επανέκδοση του κλασικού Britpop άλμπουμ έρχεται σε διπλό ασημένιο βινύλιο και περιορισμένης έκδοσης picture disc.

Οι αδελφοί Gallagher μπορεί να δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους μετά την διάλυση των Oasis, όμως οι οπαδοί του εμβληματικού Britpop συγκροτήματος θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του «(What’s the Story) Morning Glory?» με μια νέα επανέκδοση.

Η νέα έκδοση του δεύτερου άλμπουμ των Oasis θα έχει remastered ήχο και θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο ασημένιου χρώματος, αλλά και σε picture disc. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως μέχρι την κυκλοφορία της νέας έκδοσης θα δοθεί στην δημοσιότητα «νέο και πρωτότυπο υλικό» των Oasis από εκείνη την εποχή.

Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 12 μέρες στα Rockfield Studios της Ουαλίας λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, το «Definitely Maybe» του 1994. Χάρη σε τραγούδια όπως τα «Wonderwall», «Don’t Look Back In Anger» και «Champagne Supernova» οι Oasis έγιναν παγκόσμιοι αστέρες, ενώ το άλμπουμ τους έχει πουλήσει πάνω από 22 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η προπώληση της επετειακής έκδοσης του «(What’s the Story) Morning Glory?» έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ένα σχετικό trailer. Αναμφίβολα η επανέκδοση θα δώσει νέα ώθηση στους οπαδούς των Oasis για μια επανένωση, με τον Liam Gallagher μάλιστα να «απαιτεί» από τον αδερφό και τους πρώην συνεργάτες του.

«Έχω βαρεθεί να ζητάω, να παρακαλώ κτλ, τέρμα τα κλαδιά ελιάς – απαιτώ ένα reunion των Oasis όταν όλα αυτά τελειώσουν, όλα τα λεφτά θα πάνε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» έγραψε ο πρώην τραγουδιστής των Oasis στο Twitter τον περασμένο Μάρτιο.