Επίσημο: τo Botox είναι ένα πανίσχυρο αντικαταθλιπτικό!

episimo-to-botox-einai-ena-panisxuro-antikatathliptiko
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι οι χρήστες του Botox έχουν 40 έως 80% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Μέχρι τώρα γνωρίζατε ότι το Botox είναι ένα φάρμακο που προέρχεται από μια βακτηριακή τοξίνη (αλλαντοτοξίνη) και η οποία εγχέεται συνήθως με ενέσεις για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων, ουδετεροποιώντας πρόσκαιρα τη λειτουργία των μυών έκφρασης του προσώπου. Αλλά αυτό που ανακοινώνουν σήμερα οι ερευνητές της φαρμακευτικής σχολής Skaggs School του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, έρχεται να μετατρέψει το Botox και σε ένα πολύ δραστικό μέσο κατά της κατάθλιψης.

 «Για χρόνια οι γιατροί παρατούσαν ότι το Botox που εφαρμόζεται για καλλυντικούς λόγους έδειχνε να μειώνει την κατάθλιψη στους χρήστες του», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής Dr. Ruben Abagyan, και συνεχίζει: «Πιστεύεται ότι η χαλάρωση των έντονων γραμμών συνοφρυώματος στην περιοχή του μετώπου, επιδρά εξίσου θεραπευτικά σε έναν κόμβο νευρώνων ανατροφοδότησης του εγκεφάλου, οι οποίοι ενισχύουν τα αρνητικά συναισθήματα. Αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες μας, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της αλλαντοτοξίνης εμφανίζει τα ίδια αντικαταθλιπτικά οφέλη ανεξάρτητα από το σημείο του προσώπου όπου εφαρμόζεται το Botox». 

Στη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν μερικές μέρες στα επιστημονικά περιοδικά Scientific Reports και SciTechDaily, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αντικαταθλιπτική επίδραση του Botox, αντλήθηκαν και μελετήθηκαν από μια τεράστια βάση δεδομένων δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών, με τους 40.000 χρήστες εξ αυτών να δεχθούν να συμμετέχουν στην έρευνα. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που λάμβαναν δόσεις Botox ανά 6 έως 8 μήνες, ανέφεραν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, σε ποσοστά που ξεκινούσαν από το 40% και έφταναν έως και το 88%, ανεξάρτητα από το σημείο του προσώπου στο οποίο εφαρμοζόταν η αλλαντοτοξίνη.  

THE BEAUTY TEAM