Αυτοί είναι οι «κρυφοί κωδικοί» του Netflix που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη

netflix-streaming-tileorasi-tv
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τέλος στην αιώνια αναζήτηση ταινιών και σειρών.

Όλοι λίγοι πολλοί έχουμε φτάσει βρεθεί σε εκείνη την άβολη στιγμή, όπου θέλουμε να δούμε «κάτι ενδιαφέρον» στο Netflix, αλλά χάνουμε τον λογαριασμό με την τεράστια επιλογή που παρέχει η πλατφόρμα streaming. Παρά το γεγονός ότι οι αλγόριθμοι του Netflix συχνά έχουν κάτι να προτείνουν, ορισμένες φορές το streaming θα ήταν πιο εύκολο εάν μπορούσαμε να δούμε τις διαθέσιμες σειρές και ταινίες ανά κατηγορία, όπως στα βιντεοκλάμπ των προ-Internet εποχών.

Το Netflix από μόνο του μπορεί να μην προσφέρει (εκ πρώτης όψεως) αυτή την δυνατότητα, όμως στην πραγματικότητα οι χρήστες μπορούν να κάνουν browsing στον κατάλογο της πλατφόρμας streaming ανά είδος. Μια ομάδα χρηστών του διαδικτύου βρήκε αναλυτικά τους κωδικούς για τις κατηγορίες του Netflix που δεν είναι ορατές στους χρήστες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να εισάγει τον αριθμό της κατηγορίας που επιθυμεί να δει στην διεύθυνση «http://www.netflix.com/browse/genre/».

Shutterstock

Όπως φαίνεται από την λίστα, το Netflix έχει χωρίσει τις ταινίες τους σε ευρείες κατηγορίες – από Action & Adventure και Cult Movies, μέχρι Horror Movies και Thrillers – αλλά και σε επιμέρους υποκατηγορίες που μπορεί να σώσουν τους χρήστες του Netflix από αρκετή αναζήτηση εάν έχουν μια πιο συγκεκριμένη ιδέα για το τι θέλουν να δουν.

Αναλυτικά οι κωδικοί των κατηγοριών και υποκατηγοριών του Netflix έχουν ως: