Bradley Cooper: «Χωρίς νόημα οι απονομές βραβείων»

bradley-cooper Andrea Raffin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Είναι όμως υπέροχες γιατί σε φέρνουν αντιμέτωπο με τον εγωισμό, την ματαιοδοξία και την ανασφάλεια» σχολίασε ο χολιγουντιανός αστέρας.

Ο Bradley Cooper εξέφρασε την άποψη πως τα βραβεία που απονέμονται στην βιομηχανία του κινηματογράφου είναι «πολύ ενδιαφέροντα και εντελώς χωρίς νόημα». Οι δηλώσεις του ηθοποιού και σκηνοθέτη που έχει προταθεί για οχτώ Όσκαρ έγιναν στα πλαίσια συζήτησης του με τον συμπρωταγωνιστή του στο «Ένα αστέρι γεννιέται», Anthony Ramos, για το Interview Magazine.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του, ο Ramos ισχυρίστηκε πως ο «παραγκωνισμός» ηθοποιών στα μεγάλα βραβεία μπορεί να αφήνει αρνητικές εντυπώσεις στην ομαδική προσπάθεια πίσω από κάθε ταινία.

Shutterstock / Matteo Chinellato

«Η εποχή των βραβείων είναι μια πραγματική δοκιμασία. Έχει δημιουργηθεί για να ενθαρρύνει αυτή τη νοοτροπία. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις και στερείται εντελώς καλλιτεχνικής δημιουργίας» σχολίασε ο Cooper. Συνεχίζοντας όμως, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τόνισε πως «τελικά είναι ένα υπέροχο πράγμα γιατί σε κάνει να αντιμετωπίσεις εγωισμό, ματαιοδοξία και ανασφάλεια. Είναι πολύ ενδιαφέρον και εντελώς χωρίς νόημα».

Αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Cooper εκφράζει προβληματισμούς για τις βραβεύσεις στην βιομηχανία του κινηματογράφου, καθώς την περασμένη χρονιά έχει δηλώσει πως ένιωσε «ντροπή» επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Ένα αστέρι γεννιέται».

REX/Shutterstock / Michael Buckner

«Η αλήθεια είναι πως νιώθεις σαν κορόιδο όταν ο κόσμος σε αντιμετωπίζει έτσι μετά [τις απονομές βραβείων]. Είναι το μόνο αρνητικό. Η απονομή των βραβείων τελειών και αρχικά, σε αποφεύγουν και μετά σου λένε πως ήταν μια καλή ταινία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.