Έξι εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του Kanye West

kanye-west Andrew H. Walker
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 70% των ψηφοφόρων έχει σχηματίσει αρνητική εντύπωση για τον Αμερικάνο ράπερ και επιχειρηματία.

Πριν από δύο μήνες ο Kanye West έφερε αναστάτωση στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ όταν ανακοίνωσε και επίσημα πλέον πως θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την οικονομική αναφορά της εκστρατείας του που κατατέθηκε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικάνος ράπερ και επιχειρηματίας έχει ξοδέψει περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία, ο West έχει χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εκστρατεία του, με ένα δάνειο 6,7 εκατομμυρίων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει δεχτεί μονάχα οχτώ δωρεές συνολικής αξίας 3.850 δολαρίων.

AP / Lauren Petracca Ipetracca

Αναφορικά με τα έξοδα, το μεγαλύτερο μέρος έχει πάει σε συμβουλευτικές εταιρείες που εργάζονται ώστε το όνομα του West να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια όλων των πολιτειών. Η Fortified Consulting, για παράδειγμα, η οποία έχει την ίδια διεύθυνση με την Lincoln Strategy Group που συνεργάζεται με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, έχει λάβει 1,5 εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες της.

Με τις εκλογές να απέχουν περίπου δύο μήνες, ο West δυσκολεύεται να πείσει τους Αμερικάνους ψηφοφόρους. Μια νέα δημοσκόπηση του Next Gen America δείχνει πως περίπου 2% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-34 ετών σκοπεύουν να ψηφίσουν για τον Αμερικάνο ράπερ. Η έρευνα έδειξε επίσης πως μόλις το 20% έχει σχηματίσει θετικές εντυπώσεις για αυτόν, σε αντίθεση με το 70% που εξέφρασε αρνητική άποψη.

Παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του δεν έχει γίνει δεκτή όπως θα ήθελε, ο West συνεχίζει ακάθεκτος στην προεκλογική εκστρατεία του με στόχο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο ίδιος πάντως δεν έχει αρνηθεί το γεγονός ότι υποψηφιότητα του ενδεχομένως θα στηρίξει εμμέσως τον φίλο του Donald Trump, αφού ενδέχεται να «κλέψει» ψήφους από τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Δημοκρατικών, Joe Biden.