Το «Tenet» είναι το πρώτο blockbuster της χρονιάς

tenet
ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Πολύ ικανοποιημένοι» δηλώνουν οι παραγωγοί της Warner Brothers από τις εισπράξεις 150 εκατομμύριων στα παγκόσμια box office.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στον χώρο του θεάματος, με την βιομηχανία του κινηματογράφου να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και μεγάλη αβεβαιότητα. Ο προγραμματισμός πολλών στούντιο άλλαξε και το φετινό καλοκαίρι υπήρξε ιδιαίτερα «φτωχό» αφού σε πολλές χώρες οι θεατές προτιμούν την ασφάλεια των υπηρεσιών streaming από μια «παραδοσιακή» έξοδο στους κινηματογράφους.

Μέσα σε όλη την αναστάτωση όμως, η Warner Brothers πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει στα τέλη Αυγούστου την νέα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Christopher Nolan, το «Tenet». Παρά τον δισταγμό, η ταινία σημείωσε τεράστια και επιτυχία και έχει κόψει εισιτήρια αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρις στιγμής.

Δεδομένης της γενικότερης κατάστασης, οι επιδώσεις του «Tenet», όπου πρωταγωνιστούν οι John David Washington και Robert Pattinson, έχουν «ικανοποιήσει» τους παραγωγούς του χολιγουντιανού στούντιο. Άρθρο του Variety αναφέρει πως τα έσοδα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των παραγωγών, οι οποίοι τονίζουν πως ο προγραμματισμός της φετινής χρονιάς θα θυμίζει περισσότερο «μαραθώνιο και όχι ένα σπριντ».

Πιο συγκεκριμένα το περασμένο σαββατοκύριακο η ταινία έκοψε εισιτήρια αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικάνικες αίθουσες και 78,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, το «Tenet» έχει κόψει περίπου 76.000 εισιτήρια τις δύο εβδομάδες προβολής του.

Shutterstock

«Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα πλαίσιο σύγκρισης των αποτελέσματα ενός ανοίγματος ταινίας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας με οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, οπότε τυχόν συγκρίσεις με τον κόσμο πριν τον κορωνοϊό θα ήταν άδικες και αβάσιμες» δήλωσε εκπρόσωπος της Warner στο Variety.