Η Billie Eilish απέκτησε το δικό της γιουκαλίλι από την Fender

billie-eilish-ukulele Matty Vogel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το παραδοσιακό μουσικό όργανο της Χαβάης έρχεται σε μαύρο και χρυσό.

Όλοι οι μεγάλοι αστέρες της μουσικής ξεκινούν με μικρά όνειρα, κάτι το οποίο πιστοποιεί η τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει η Billie Eilish τα τελευταία χρόνια με την μουσική της. Ένα από τα σημάδια ότι ένας καλλιτέχνης έχει καθιερωθεί είναι όταν αποκτά ένα μουσικό όργανο με την υπογραφή του.

Έχοντας κατακτήσει τον κόσμο με το «bad guy», η Fender αποφάσισε να τιμήσει την Eilish με ένα signature γιουκαλίλι – το όργανο με το οποίο έμαθε να παίζει μουσική. Η μικρή παραδοσιακή χαβανέζικη κιθάρα έρχεται στον αγαπημένο συνδυασμού μαύρου και χρυσού χρώματος της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Fender, το εντυπωσιακό γιουκαλίλι είναι κατασκευασμένο από σαπέλι και η ταστιέρα από ξύλο καρυδιάς, ενώ ο προενισχυτής είναι της Fishman Kula. Το κόστος του γιουκαλίλι ανέρχεται στα 240 περίπου ευρώ (συν τα μεταφορικά), ενώ όσοι αποκτήσουν ένα θα μπορούν να μάθουν έξι τραγούδια της Eilish μέσω του Fender Play.

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις για το γιουκαλίλι και σε αναγνώριση της πλούσιας ιστορίας του ιδιαίτερου μουσικού οργάνου στην ιστορία και το πολιτισμό της Χαβάης, η Eilish και Fender έκαναν μια δωρεά στο Aloha Mele Fund, το οποίο στηρίζει πληγέντες της πανδημίας του κορωνοϊού στις κοινότητες των αυτοχθόνων λαών της Χαβάης και των νήσων του Ειρηνικού.