Αυτό χρειάζεται περισσότερο η επιδερμίδα σας κάθε φθινόπωρο

auto-xreiazetai-perissotero-i-epidermida-sas-kathe-fthinoporo-epidermida-sas-kathe-fthinoporo
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μάθετε πώς θα επανεκκινήσετε την ομορφιά σας αμέσως μετά το καλοκαίρι, διώχνοντας τη μελαγχολία από την όψη σας.

Με το φθινοπωρινό κλίμα σε πλήρη εξέλιξη, ήρθε η κατάλληλη ώρα να μιλήσετε με το δέρμα σας και να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που θα το προστατεύσει από το μαράζι. «Η επιστροφή στις καθημερινές υποχρεώσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον φόρτο εργασίας και το άγχος να σας πολιορκούν έντονα, όχι μόνο σας εξασθενούν σωματικά και ψυχικά αλλά επηρεάζουν και την εμφάνιση της επιδερμίδας σας, στερώντας τη από λάμψη και υγεία», λέει η Dr. Shari Marchbein, μια από τις πιο γνωστές δερματολόγους στη Νέα Υόρκη, και εξηγεί: 

«Το μυϊκό σύστημα του προσώπου εκφράζεται, συσπάται και αντανακλά τη κούραση και το στρες στη όψη του προσώπου, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στην κυτταρική δομή της επιδερμίδας, γι’ αυτό πρέπει να κάνετε καθημερινή σας πρωινή υποχρέωση μια antistress-κούρα που θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία και θα βοηθήσει στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών. Μια κατάλληλη κρέμα με μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και καταπραϋντικά αιθέρια έλαια καταπολεμά δραστικά την κούραση της επιδερμίδας. Επιλέξτε κάποια που περιέχει συστατικά όπως ροδόξυλο, σανδαλόξυλο, τεϊόδεντρο, τριαντάφυλλο και γιασεμί, δεδομένου ότι αυτά τα αιθέρια έλαια προσφέρουν επιστημονικά αποδεδειγμένο αποτέλεσμα antistress και ανακούφισης κατά 25% περισσότερο». 

- Για τη βραδινή φθινοπωρινή ρουτίνα ενυδάτωσης της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας σας, είναι υποχρεωτικό να ξεφύγετε από τις ελαφριές oil free φόρμουλες ενυδάτωσης που φορούσατε όλο το καλοκαίρι και να δοκιμάσετε μια παχύτερη ενυδατική κρέμα με κύριο συστατικό τα ceramides, «...τα οποία συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του».

- Μια ακόμη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τη μείωση της απολέπισης. «Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, είναι καλύτερο να μειώσετε τα ισχυρά συστατικά -όπως τα ρετινοειδή και το γλυκολικό οξύ- και να προτιμήσετε μάσκες απολέπισης, με συστατικά όπως α-υδροξυοξέα (AHA), οξέα φρούτων, γαλακτικό οξύ και υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους σε συνδυασμό με αλόη, προβιταμίνη Β5, βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιο. Σκοπός μιας τέτοιας φόρμουλας είναι να ενισχύσει τα επίπεδα ενυδάτωσης και την ελαστικότητα του δέρματος χωρίς να το τρίβετε και να μειώνετε ακόμη περισσότερο το ήδη χαλαρό προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας σας από την καλοκαιρινή έκθεση στον ήλιο», τονίζει η Dr. Marchbein. 

- Η κορυφαία συμβουλή της ειδικού για την αποκατάσταση της ενυδάτωσης; «Πάρτε ένα συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης». Αν και οι περισσότερες έρευνες γι’ αυτό το αμινοξύ -απαραίτητο στην παραγωγή ζωτικών μορίων για τη συνοχή των κυττάρων και των ιστών- έχουν δείξει σημαντικά οφέλη κατά της φθοράς που υφίστανται οι ιστοί γύρω από τις αρθρώσεις σε τοπική εφαρμογή, νέες μελέτες έδειξαν 34% μείωση των ορατών ρυτίδων και των λεπτών γραμμών σε άτομα που έλαβαν γλυκοζαμίνη από το στόμα. «Η γλυκοζαμίνη μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των βλαβών από τον ήλιο, να βελτιώσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας και να μειώσει τις ρυτίδες, καθώς το συγκεκριμένο αμινοξύ αποτελεί δομικό στοιχείο στην φυσιολογική αύξηση παραγωγής υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης στον οργανισμό», λέει η Dr. Marchbein.

THE BEAUTY TEAM