Τι είναι το Botox μαλλιών;

ti-einai-to-botox-mallion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αν ψάχνετε για μια δραστική λύση που θα αποκαταστήσει την υγεία και των μαλλιών σας μετά το καλοκαίρι, αυτή η θεραπεία είναι ό,τι ακριβώς λέει.

Όταν σκέφτεστε έναν δραστικό τρόπο να εξαφανίσετε τις ρυτίδες από το πρόσωπό σας, το πιο κοινό συνταγογραφούμενο φάρμακο είναι η αλλαντική τοξίνη, δηλαδή το Botox. Τι γίνεται όμως όταν μια τέτοια θεραπεία εφαρμοστεί στα μαλλιά σας; Η τριχολόγος και ειδική στις θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, Anabel Kingsley, λέει: 

«Όπως ακριβώς το δέρμα σας, έτσι και τα μαλλιά σας χάνουν μεγάλο ποσοστό από τον όγκο και την ελαστικότητά τους καθώς μεγαλώνετε. Τα νέα προϊόντα μαλλιών που διατίθενται στο εμπόριο λεγόμενα ως Hair Botox, υποτίθεται ότι βοηθούν στη γέμιση των μαλλιών, στην λείανση, και την εξαφάνιση του φριζαρίσματος». Ωστόσο, όπως εξηγεί η ειδικός, το Botox για τα μαλλιά δεν περιέχει στην πραγματικότητα το συστατικό της αλλαντικής τοξίνης.

 «Είναι περισσότερο μια ονομασία θεραπείας η οποία βασίζεται στον τρόπο λειτουργίας του φαρμάκου, χωρίς βέβαια την χρήση ένεσης», λέει η Kingsley και εξηγεί: «Ακριβώς όπως η αλλαντική τοξίνη λειτουργεί χαλαρώνοντας τους μυς και λειαίνοντας το δέρμα, το Hair Botox συμπληρώνει μεμονωμένες ίνες μαλλιών για να σας δώσει περισσότερο όγκο και στιλπνότητα, μέσα από βαθιά περιποίηση που καλύπτει τις τρίχες με ένα πληρωτικό υλικό. Και σε αντίθεση με τις θεραπείες κερατίνης, οι οποίες είναι χημικές θεραπείες που συχνά περιέχουν φορμαλδεΰδη, το Hair Botox είναι μια θεραπεία περιποίησης και δεν χρησιμοποιεί χημικές αντιδράσεις για να λειτουργήσει».

Πώς εφαρμόζεται; Το Botox για τα μαλλιά δεν χρησιμοποιεί ενέσεις οποιουδήποτε είδους. Η θεραπεία ξεκινά με ένα σαμπουάν για το ήπιο άνοιγμα του φλοιού της τρίχας και την προετοιμασία των στελεχών για την θεραπεία. Στη συνέχεια, το προϊόν Botox εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά με απαλό μασάζ από τη ρίζα έως τις άκρες, και παραμένει εκεί για περίπου μισή ώρα. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα καλό κομμωτήριο για να κάνετε τη θεραπεία ή να αγοράσετε τα κατάλληλα προϊόντα και να εφαρμόσετε την θεραπεία στο σπίτι. Με μια γρήγορη διερεύνηση στο διαδίκτυο ανακαλύπτουμε ότι το L’Oreal Professional’s Fiberceutic χρησιμοποιεί ένα συστατικό που ονομάζεται Intra-Cylane για να γεμίσει τα σκέλη των μαλλιών με εύκαμπτες, μαλακές ίνες, βοηθώντας στη δημιουργία πιο γεμάτων, απαλότερων και ομαλότερων μαλλιών. Ένα άλλο δημοφιλές προϊόν, το Majestic Hair Botox, ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί ένα πατενταρισμένο μείγμα από λάδι χαβιαριού, πεπτίδιο BONT-L, βιταμίνη Β-5, βιταμίνη Ε και ένα σύμπλεγμα κολλαγόνου, το οποίο αποτελεί το Botox μέρος της θεραπείας. 

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Botox για τα μαλλιά; «Μολονότι είναι μια πολύ δημοφιλής τάση αυτή τη στιγμή, εντούτοις είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο καλά λειτουργούν αυτά τα προϊόντα μακροπρόθεσμα ή εάν τα συστατικά είναι πράγματι υψηλής ποιότητας. Το προϊόν θεωρείται ασφαλές για χρήση, αλλά και όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε θεραπεία μαλλιών, υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος ή αλλεργικής αντίδρασης. Για να μειωθεί ο κίνδυνος βλάβης των παρενεργειών, τα προϊόντα Botox μαλλιών δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας», λέει η τριχολόγος.

THE BEAUTY TEAM