Η Coco Chanel «παρούσα» ξανά στο 46ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου

i-coco-chanel-parousa-ksana-sto-46o-festibal-amerikanikou-kinimatografou Francois G. Durand

DEAUVILLE, FRANCE - SEPTEMBER 04: Vanessa Paradis attends the opening ceremony at 46th Deauville American Film Festival on September 04, 2020 in Deauville, France. (Photo by Francois G. Durand/Getty Images)

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο θρυλικός οίκος μόδας και αρωμάτων επισφραγίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την μακρά σχέση του με την έβδομη τέχνη.

Η φημισμένη λουτρόπολη Deauville συνδέεται ιδιαίτερα με την ιστορία του οίκου Chanel, καθώς το 1912 σε αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο της Belle-Epoque η θρυλική σχεδιάστρια Coco άνοιξε ένα κατάστημα με καπέλα που έφερε το όνομά της. Όμως, παρατηρώντας τα μπλουζάκια των ψαράδων που ήταν κατασκευασμένα από jersey, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το «ταπεινό» ύφασμα -το οποίο μέχρι τότε χρησιμοποιείτο για ανδρικά εσώρουχα και μπλούζες ναυτικών- ως βασικό υλικό για τη δημιουργία μιας κολεξιόν ρούχων από μπλούζες jersey και «ελαστικά» κοστούμια.

Και μπορεί η Gabrielle Chanel και η Deauville να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, ωστόσο η Coco συνδέεται και με τον κινηματογράφο μέσα από όμορφες συνεργασίες που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Karl Lagerfeld και, σήμερα, με την Virginie Viard. 

- Το 1931, στο απόγειο της φήμης της, η Gabrielle Chanel διέσχισε τον Ατλαντικό για να φτάσει στο Χόλιγουντ προσκεκλημένη από τον Αμερικανό παραγωγό ταινιών Samuel Goldwyn, ο οποίος ήθελε να μεταμορφώσει τις ηθοποιούς του σε είδωλα. 

- Με την άφιξη του Karl Lagerfeld στον οίκο το 1983 ως καλλιτεχνικός διευθυντής, η Chanel ανέπτυξε σημαντικές συνεργασίες με πολλούς κινηματογραφικούς παραγωγούς και έντυσε διάσημες ηθοποιούς τόσο στην οθόνη όσο και στο κόκκινο χαλί, ενώ πολλοί μεγάλοι σκηνοθέτες έχουν δημιουργήσει διαφημιστικές καμπάνιες για τα αρώματα του οίκου. Η μοναδική αυτή σχέση της Chanel με τον κινηματογράφο συνεχίζεται σήμερα από την Virginie Viard.

Info
Το 46ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου  διεξάγεται στην Deauville από τις 4 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου. Πρόεδρος της επιτροπής του φεστιβάλ, είναι η Vanessa Paradis.

THE BEAUTY TEAM