Μια πολύ εύκολη συνταγή για μάσκα ομορφιάς από την Halle Berry

mia-polu-eukoli-suntagi-gia-maska-omorfias-apo-tin-halle-berry
ΤΡΙΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Είναι αυτό που κάνει κάθε φορά για να αποκτήσει λαμπερό δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η ηθοποιός Halle Berry, στα 54 της σήμερα, παίρνει πολύ σοβαρά την περιποίηση της επιδερμίδας της. Καθαρίζει το δέρμα της δύο φορές την ημέρα, πίνει συχνά ζωμό από κόκαλα ζώων (επειδή κατά τον βρασμό απελευθερώνεται όλο το κολλαγόνο που υπάρχει στα οστά), και κάθε Κυριακή βράδυ απλώνει στο πρόσωπό της μια μάσκα προσώπου που της έχει συστήσει η προσωπική αισθητικός της, Olga Lorencin. Ιδού η συνταγή:


Το πρώτο πράγμα που συμβουλεύει η Berry τους ακόλουθούς της στο Instagram είναι η ήπια απολέπιση της επιδερμίδας, κάτι που η ίδια εκτελεί αδιάκοπα και με θρησκευτική ευλάβεια δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, όπως λέει η ίδια. «Πρέπει επίσης να κάνετε καθημερινή σας συνήθεια τον καθαρισμό του δέρματός σας, ενώ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δημιουργήστε μόνη σας μια αντιφλεγμονώδη μάσκα για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να λάμπει από υγεία και νεότητα», λέει στο βίντεο, εξηγώντας τη συνταγή και την εφαρμογή με τη βοήθεια της Lorencin.

- Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι πλήρες (επιλογή για χορτοφάγους, το γιαούρτι καρύδας), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και μερικές σταγόνες υγρής χλωροφύλλης για να καταπολεμήσετε τα ξεσπάσματα και να μειώσετε τη φλεγμονή. Αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα προσθέστε επίσης μισό ώριμο αβοκάντο.  
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί απλώστε το στο δέρμα κάνοντας μασάζ, φροντίζοντας να απλώσετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό.  
- Αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο χλιαρό νερό.

«Αυτή η μάσκα είναι πλούσια σε προβιοτικά, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για την εξισορρόπηση του δέρματος και τη συμφόρηση των πόρων, ενώ το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι απολεπίζει απαλά και απαλλάσσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό, το οποίο προσελκύει υγρασία από τον αέρα πάνω στην επιδερμίδα, ενώ η χλωροφύλλη αποτελεί ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και υποκινεί την αναγέννηση κυττάρων», γράφει η Halle Berry στην ανάρτηση. 

THE BEAUTY TEAM