Πώς το TikTok αλλάζει τον πλανήτη της ομορφιάς

pos-to-tiktok-allazei-ton-planiti-tis-omorfias
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Gen-Z βρήκε τον νέο τρόπο για να βιώνει την πιο γρήγορο, εύπεπτο και επιδραστικό δρόμο για τον καλλωπισμό της.

Εάν είστε κάτω των 25 ετών, πιθανότατα να έχετε κι εσείς ξεκινήσει να χρησιμοποιείτε το TikTok. Οι λίγο παλαιότερες, ίσως να κατεβάσατε κάποια στιγμή την εφαρμογή στο κινητό σας, αλλά είναι σίγουρο ότι μέσα σε μερικές μέρες να το διαγράψατε. Αυτός ο ορυμαγδός βίντεο με έμφαση στο μακιγιάζ των 15 δευτερολέπτων -που κάνει την συνήθη ρουτίνα σας να θυμίζει τις μαμάδες και τις θείες σας-, είναι η νέα εκδοχή που αγκαλιάζει την Generation-Z, δημιουργώντας beauty influencers οι οποίες στέλνουν τις Kardashians (γέννημα-θρέμα του Instagram) στον πάτο της δημοφιλίας.

- Ένα μόνο βίντεο της hair stylist Savannah Palacio στο TikTok, για το πώς να  κατσαρώνετε το μαλλί σας χωρίς τη χρήση κάποιου ειδικού σίδερου για μπούκλες, ξεπέρασε τα 8m προβολές σε μια μέρα. Μια εβδομάδα μετά, η Palacio κατέβασε τους παλιούς λογαριασμούς της σε Instagram και YouTube, βλέποντας τα κέρδη της από τις χορηγίες εταιρειών προϊόντων μαλλιών να αυξάνονται με γεωμετρική προοδο στο TikTok.

  - Καταξιωμένες beauty bloggers του Instagram όπως η Huda Kattan, η Jackie Aina και ο James Charles, προτιμούν πλέον τα catch-ups του TikTok, φέρνοντας εκατομμύρια δολάρια στην τσέπη τους, δείχνοντας απλά πώς να φοράτε lip gloss!

- Οι 19χρονες δίδυμες αδελφές Shanae και Renae Nel έγιναν πάμπλουτες μέσω του TikTok, αφού κατάφεραν να αποκτήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς σε μια εβδομάδα, χάρη στα διασκεδαστικά και κωμικά βίντεο που ανέβασαν στην πλατφόρμα, δημιουργώντας τρία fast-track μακιγιάζ προσώπου, τα οποία ονόμασαν «Άγγελος», «Πίστη» και «Η υπομονή είναι Χρυσός». Η φίρμα Gloss Twins που δημιούργησαν οι αδελφές Nel, πουλά online περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ σε ένα μήνα, απ’ ότι μια μεγάλη αλυσίδα λιανικής πώλησης καλλυντικών θα προσδοκούσε σε ένα χρόνο! 

- «Το TikTok είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα όπου οι beauty aficionados δεν έχουν την ανάγκη για τέλειο φωτισμό και ποικιλία από φίλτρα για να ανεβάσουν τα makeup stories τους», λέει η makeup artist Valentina D’ Amelio, προσθέτοντας: «Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το Instagram ή το YouTube γιατί εδώ κανείς δεν προσπαθεί να είναι τέλειος. Τα video tutorials νυχιών, μαλλιών και μακιγιάζ δεν ξεπερνούν τα 60 δευτερόλεπτα και η δυνατότητα ενσωμάτωσης μουσικής προσφέρει ένα διασκεδαστικό beauty trend, που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία της Gen-Z». 

THE BEAUTY TEAM