Το τεράστιο κόλπο ομορφιάς για ένα πρόσωπο καλυμμένο από μάσκα

to-terastio-kolpo-omorfias-gia-ena-prosopo-kalummeno-apo-maska
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η σωστή εφαρμογή σκιάς ματιών, είναι το νέο τρικ για σαγηνευτικό βλέμμα και all-day-long αυτοπεποίθησης.

Τα μάτια, τα λεγόμενα και ως «παράθυρα της ψυχής», αποτελούν εν μέσω πανδημίας και το μοναδικό μέσο έκφρασης της θηλυκότητας κάθε γυναίκας. Αλλά για να απογειώσετε το βλέμμα σας μόνο με μάσκαρα ή eyeliner φορώντας όλη μέρα μια μάσκα Covid, αποτελεί μόνο το περίγραμμα της οικοδόμησης σαγήνης μέσω των ματιών. «Η σωστή εφαρμογή σκιάς είναι το κορυφαίο επίτευγμα του μακιγιάζ ματιών, ιδίως τις ώρες που η μόνη σας επαφή με τον έξω κόσμο επικεντρώνεται αποκλειστικά στα μάτια σας», λέει ο celebrity makeup artist Vincent Oquendo, ο οποίος δίνει τις κατάλληλες συμβουλές.

- Ένα primer για σκιά ματιών δημιουργεί έναν καθαρό καμβά και λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ της σκιάς ματιών και των φυσικών ελαίων στο δέρμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, το μακιγιάζ σας παραμένει τοποθετημένο έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τις διορθώσεις μέσα στην ημέρα στο ελάχιστο.
  

 - Θέλετε να επιλέξετε μια σκιά ματιών που εντείνει το φυσικό χρώμα των ματιών σας; «Οι σκιές με χάλκινες ή ροδακινί αποχρώσεις βοηθούν τα μπλε μάτια, με το γκρι του άνθρακα να αποτελεί μια άλλη καλή επιλογή. Μια σκιά σε δαμασκηνί τόνους φαίνεται πολύ κολακευτική, αν έχετε πράσινα μάτια. Εάν έχετε καφέ μάτια, οι χρυσές ή μοβ αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα κολακευτικές», συμβουλεύει ο Oquendo.
 
- Το επιμελημένο blending μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της σκιάς ματιών που μοιάζει άψογη, σε αντίθεση με ένα μακιγιάζ ματιών που θυμίζει χάος. «Για να κάνετε blending σαν επαγγελματίας, χρειάζεστε τα σωστά πινέλα. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πινέλα σκιάς ματιών εκεί έξω σε κάθε μορφή και μέγεθος, είναι λογικό να μπερδευτείτε. Εδώ είναι τα σημαντικά που πρέπει να προσέξετε», λέει ο Oquendo: «Ένα βασικό πινέλο σκιάς ματιών έχει τρίχες επίπεδες και δύσκαμπτες, ενώ ένα πινέλο για blending δημιουργείται από τρίχες μαλακές για ομαλή ανάμειξη».
 
- Οι σκιές με κρεμώδη υφή είναι τέλειες αν θέλετε δροσερή λάμψη, αλλά μπορούν να αλλοιωθούν και να λιώσουν εύκολα -ειδικά εάν έχετε λιπαρά βλέφαρα. Με τις πιο ανάλαφρες σκιές σε μορφή σκόνης, θα αισθανθείτε πολύ πιο ασφαλής.  
 
- Διατηρήστε το μακιγιάζ των ματιών σας για μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, χρησιμοποιώντας ένα αποτελεσματικό setting spray. Κρατήστε το προϊόν σε μια απόσταση 20 εκατοστών από το πρόσωπό σας -με κλειστά μάτια- και ψεκάστε. 

THE BEAUTY TEAM