Βόλτα σε πέντε ινσταγραμικά εστιατόρια που εντυπωσιάζουν

estiatorio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Επειδή μας έχει λείψει η εστιατορική εμπειρία, πάμε μαζί μια βόλτα σε εστιατόρια του κόσμου, που αν και κλειστά λόγω Covid-19, έχουν αφήσει ιστορία στο Instagram.

Πριν δέκα χρόνια, η έννοια «ινσταγραμικός» δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό μας. Σήμερα, κατακλύζει την καθημερινότητά μας και μας επηρεάζει ακόμη και χωρίς να το καταλάβουμε. Με βάση αυτή την έννοια, όπου το design, η ομορφιά και η δημοφιλία ενός μέρους παίζει πιο μεγάλο ρόλο από ποτέ, ρίχνουμε μια ματιά στα αντίστοιχα εστιατόρια, σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, περιμένοντας καρτερικά να κλείσουμε ξανά θέση έξω για φαγητό.

Dalloway Terrace, Λονδίνο
Εδώ το brunch σερβίρεται με το καλύτερο δυνατό φόντο, ανάμεσα σε ανθισμένα λουλούδια -ό,τι πρέπει για φωτογραφία- τα οποία κάθε εποχή αλλάζουν. Η ονομασία του, όπως είναι φανερό, προέρχεται από την Mrs Dalloway της Βιρτζίνια Γουλφ και ο χώρος είναι απόλυτα συμβατός με τη διάσημη εφαρμογή.

Habanera, Μαδρίτη, Ισπανία
Σερβίρει ισπανική κουζίνα και ατελείωτα brunch σε μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει πλούσια φλοράλ σχέδια με ασπρόμαυρο, γεωμετρικό πάτωμα. Το αποτέλεσμα δεν αφήνει τον κόσμο να πάρει το χέρι του από το κουμπί της κάμερας.

Noel, Αθήνα
Το γνωστό για την παντοτινή χριστουγεννιάτικη διάθεσή του, Noel, μπορεί να μην το απολαύσαμε φέτος τα Χριστούγεννα, παραμένει όμως, μέσα στις πιο cool προτάσεις της Αθήνας, που εντυπωσιάζει ντόπιους και τουρίστες.

Barrio, Shoreditch, Ηνωμένο Βασίλειο
Κάθε σημείο στο εν λόγω εστιατόριο είναι και ένα νέο setting για φωτογραφία στο Ίνσταγκραμ. Σερβίρει μεξικάνικη κουζίνα ανάμεσα σε νέον φώτα και μουσταρδί ταπετσαρίες με μαϊμούδες και… πόσουμ.

Sushi Samba, Άμστερνταμ
Το Sushi Samba είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να βρει κανείς στο Άμστερνταμ. Σερβίρει ιαπωνικό σούσι και στη διακόσμησή του ξεχωρίζει μια πορτοκαλί βελανιδιά με πολλά φωτάκια που τραβά τα βλέμματα.