Τρεις ιδέες για να μαγειρέψετε με πατάτες

patates
ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα συνοδευτικά, οι πατάτες, μπορούν να «απογειωθούν» με λίγη φαντασία.

Τις έχουμε συνηθίσει στην τηγανητή τους μορφή, η οποία δυστυχώς είναι επιβλαβής, ενώ και αχνιστές από τον φούρνο μπαίνουν συχνά στο πιάτο μας. Μπορεί, επίσης, να τις μαγειρέψουμε στον ατμό ή να τις απολαύσουμε σε πουρέ, με γάλα και νερό. Πώς αλλιώς, όμως, μπορούμε να φτιάξουμε τς πατάτες μας, χωρίς να χάνουμε σε νοστιμιά; 

Stir-fry: Κόψτε σε κύβους την πατάτα ή τη γλυκοπατάτα σας και μαγειρέψτε την stir-fry σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε κύμινο, πάπρικα και λίγο τζίντζερ και μαγειρέψτε για λίγο ακόμη.

Tapas: Κόψτε τις πατάτες σας σε χοντρές φέτες, αλείψτε τες με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν ομοιόμορφα. Βγάλτε λίγη από τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και στο σημείο που «σκάψατε» βάλτε λίγο σολομό και ξινόκρεμα ή δοκιμάστε τες με λίγο τζατζίκι ή οποιονδήποτε συνδυασμό σας αρέσει, αποφεύγοντας τα λιπαρά τυριά και το μπέικον. Τελειώστε με ένα κλωναράκι άνηθου και το tapas σας είναι έτοιμο.

Τριμμένη: Δοκιμάστε να τρίψετε λίγη πατάτα στον τρίφτη και να την προσθέσετε σε σάλτσα ντομάτας, σε ψητό κατσαρόλας στα μάφιν, στο ψωμί σας.