Η Anna Kendrick βρήκε τον δρόμο της για περισσότερη ευεξία

i-anna-kendrick-brike-to-dromo-tis-gia-perissoteri-eueksia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Παίρνω τα πράγματα λιγότερο σοβαρά, και ποτέ δεν αισθάνθηκα καλύτερα».

Η Anna Kendrick έχει περάσει κατά καιρούς από την εμπειρία του διαλογισμού, της σωματικής άσκησης και της vegan διατροφής, αλλά ομολογεί ότι ελάχιστα οφέλη έμεναν «μέσα» της ώστε να δουλέψουν καλά σε δύσκολες καταστάσεις. 
Σε συνέντευξή της στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Shape, η 34χρονη ηθοποιός -με μια καριέρα που ξεκινά από τα 12 της χρόνια-, εξηγεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αναλωνόταν μεταξύ δουλειάς και προσπάθειας ανάκαμψης χωρίς να υπάρχει χώρος και χρόνος για οτιδήποτε άλλο. «Αυτή είναι η επικρατούσα νοοτροπία και η συνήθης πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους: δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να ανακτήσουν τις αντοχές τους μέσα από άσκηση, υγιεινή διατροφή και διαλογισμό ώστε να μπορούν να εργαστούν ακόμη σκληρότερα», λέει.

Αλλά για την ίδια, αυτές οι μέθοδοι ανάκαμψης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. «Μάλλον κάνω κάτι λάθος, αφού το μυαλό μου τρέχει περισσότερο στις δουλειές όταν γυμνάζομαι, ακόμη και όταν διαλογίζομαι. Ήμουν επίσης χορτοφάγος για ένα χρόνο και παραπάνω, αλλά όταν έπρεπε να εργαστώ επί ώρες, η διατροφή μου ξέφευγε εντελώς». 
Αυτή η ειλικρίνεια και το γεγονός ότι παραδέχεται δημόσια τις αδυναμίες της είναι ένα από τα πολλά πράγματα που κάνουν την Kendrick τόσο δημοφιλή στα social media, με 16.6m followers στο Instagram και άλλους 7m στο Twitter (δείγμα πρόσφατου tweet: «Είμαι εντελώς αναξιόπιστη για συμβουλές»). 

Όμως η ταλαντούχα ηθοποιός αποκαλύπτει ότι τον τελευταίο καιρό βρήκε το μυστικό για να μην επηρεάζεται από το στρες: «Ανέκαθεν πίστευα ότι οι γυναίκες έχουμε το χάρισμα της συναισθηματικής νοημοσύνης σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τους άνδρες, γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε πολύ καλύτερες στην αντιμετώπιση δύσκολων και περίπλοκων καταστάσεων, επειδή αυτές οι συγκρούσεις είναι πρωτίστως εσωτερικές και αφορούν στα συναισθήματα. Και μόλις το κατανόησα άρχισα να αισθάνομαι σαν μια υπερδύναμη. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα από τα μόνα πράγματα που έχουν σημασία».

Λίγη απομόνωση μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ησυχίας, ηρεμίας και ψυχαγωγίας, είναι προτεραιότητα για την ζωή της Kendrick αυτές τις μέρες (ίσως έβαλε και ο κορωνοϊός το χεράκι του). «Προσπαθώ να έχω μια αίσθηση παιχνιδιού και συνειδητοποιημένης ανοησίας απέναντι σε κάθε τι που μπορεί να μπει στο κεφάλι μου και να μου φωνάζει διαρκώς ότι δεν είμαι αρκετά δυνατή να το προσπεράσω», λέει, και προσθέτει: «Είναι μακράν το καλύτερο αντίδοτο εσωτερικής γαλήνης απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε».

THE BEAUTY TEAM