Νέα «βουτιά» στην τηλεθέαση των Emmy

emmy-award-statue
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μόλις 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την virtual απονομή των «τηλεοπτικών Όσκαρ» το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Η τελετή απονομής των 72ων βραβείων Emmy την περασμένη Κυριακή με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel είχε πολλές μεγάλες εκπλήξεις, όπως την κυριαρχία του ΗΒΟ έναντι του Netflix, όμως δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές. Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις, περίπου 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων, σημειώνοντας πτώση 13% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Shutterstock / MediaPunch

Αναμφίβολα οι φετινές επιδώσεις θα προβληματίσουν τους διοργανωτές, αφού όπως και στην περίπτωση των Όσκαρ, κάθε χρόνο μειώνεται το ενδιαφέρον για τις τελετές απονομής βραβείων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως περίπου 10,2 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή των Emmy το 2018, 11,4 εκατομμύρια το 2017 και 2016 και 11,9 εκατομμύρια το 2015.

Shutterstock

Σε άρθρο του Το Variety σχολιάζει πως η απουσία του κόκκινου χαλιού λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και το ντέρμπι του NFL μεταξύ των Seattle Seahawks και New England Patriots ενδέχεται να ευθύνονται, κατά ένα βαθμό, για την χαμηλή τηλεθέαση στα Emmy.