Άλλος ένας γύρος ποτά με τον Mads Mikkelsen

another-round
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο θρίαμβος από την ήττα απέχουν μόλις ένα ποτήρι αλκόολ στην νέα δραματική ταινία του Thomas Vinterberg.

Ο Mads Mikkelsen και ο σκηνοθέτης Thomas Vinterberg έχουν δουλέψει μαζί αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως η νέα συνεργασία τους με τίτλο «Another Round» είναι αναμφίβολα η πιο μεθυστική (στην κυριολεξία), όπως άλλωστε προδιαθέτει το επίσημο τρέιλερ.

Στην νέα δραματική ταινία ο Mikkelsen παίζει τον ρόλο του Martin, ο οποίος μαθαίνει για μια φιλοσοφική θεωρία σύμφωνα με την οποίο οι άνθρωποι θα έπρεπε να γεννιούνται με μια μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους, καθώς βοηθά να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, μειώνει τα προβλήματα και ενισχύσει την δημιουργικότητα.

Έτσι λοιπόν ο ήρωας και τρεις φίλοι του, όλοι ταλαιπωρημένοι καθηγητές σε λύκειο, ξεκινούν ένα επικίνδυνο πείραμα, όπου επιχειρούν να παραμείνουν σε μια κατάσταση μέθης καθ’ όλη την διάρκεια την ημέρας. Αρχικά τα αποτελέσματα του πειράματος τους είναι ενθαρρυντικά, αλλά όσο αυξάνονται τα ποτά και υψώνεται ο πήχης, γίνεται αντιληπτό ότι οι τολμηρές πράξεις τους έχουν δραματικές συνέπειες.

Δίπλα στον Mikkelsen εμφανίζονται οι Thomas Bo Larsen, Magnus Millang και Lars Ranthe, ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή του Tobias Lindholm. Η σουηδική και δανέζικη συμπαραγωγή έχει ήδη προβληθεί στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο και αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.