Το αθάνατο μακιγιάζ ματιών της Amy Winehouse, ξανά στη μόδα όσο ποτέ άλλοτε

to-athanato-makigiaz-mation-tis-amy-winehouse-ksana-sti-moda-oso-pote-allote
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Για απόλυτο cat eye look -με ή χωρίς πρόσωπο καλυμμένο με μάσκα- αναβιώστε τη μέθοδο της θρυλικής ροκ σταρ.

Όταν ακούτε τραγούδια της Amy Winehouse, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό -μετά τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας της- είναι σίγουρα η εμβληματική εικόνα των ματιών της. Αυτή είναι η σταρ που επανέφερε το «φτερωτό» eyeliner στα 00’s, οδηγώντας εκατομμύρια νέες γυναίκες να την μιμηθούν, μόνο που θα είναι πάντοτε σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κανείς αυτό το ιδιαίτερο μακιγιάζ ματιών. Εκτός και αν ακούσει τις συμβουλές της Valli O’Reilly, μιας makeup artist βραβευμένης με Όσκαρ, και η οποία συνεργάστηκε πολύ στενά με την Winehouse κάθε φορά που η Αγγλίδα ροκ σταρ περιόδευε στις ΗΠΑ. 

 «Ό,τι βλέπετε στο μακιγιάζ ματιών της Amy, οφείλεται σε ένα και μόνο προϊόν, το Rimmel Exaggerate Liquid Eye Liner in Black, μια μάσκαρα που αποτελούσε προσωπική επιλογή της από την εποχή που ήταν ακόμη μια άσημη τραγουδίστρια της τζαζ στα μπαράκια του Λονδίνου», έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της η O’Reilly.

«Το κλειδί για την σωστή εφαρμογή και την επίτευξη φτερωτών βλεφαρίδων είναι το πινέλο του συγκεκριμένου προϊόντος, που μοιάζει με λεπτή αλλά παράλληλα στιβαρή βούρτσα, επιτρέποντας τέλειο έλεγχο και ακρίβεια. Αφού περνούσε με πολλές στρώσεις μάσκαρα τα μάτια της, η Amy επέλεγε ένα eyeliner -στην πιο μαύρη εκδοχή από τη σειρά μακιγιάζ της Rimmel- με υγρή υφή και πλούσια κάλυψη χρώματος, ζωγραφίζοντας με μεγάλη υπομονή το επιθυμητό για εκείνην cat eye look, χιλιοστό το χιλιοστό». 
Όπως αποκαλύπτει η O’Reilly, αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεπερνούσε τα 30 λεπτά κάθε φορά που η Winehouse έπρεπε να εμφανιστεί στη σκηνή ή σε συνεντεύξεις στα media, «και ποτέ -μα ποτέ-, δεν θα βρείτε εικόνα της που να έχει απλώσει κάποιο άλλο προϊόν μακιγιάζ ματιών, όπως σκιά, μολύβια, πούδρα ή concealer». 

Σε αυτήν την σπάνια εικόνα, η οποία εκτίθεται στο Makeup Museum της Νέας Υόρκης, η Amy Winehouse εφαρμόζει ένα κραγιόν της Chanel κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης από την διάσημη Elina Kechicheva, το 2008. «Αλλά εκτός από τη Chanel που βλέπετε εδώ, τα προϊόντα που χρησιμοποίησα για το μακιγιάζ της Amy ήταν Rimmel για τα μάτια, Essie για τα νύχια και MAC για το πρόσωπο», λέει η O’Reilly. ⁠

THE BEAUTY TEAM