Τρεις τρόποι να φάτε κουνουπίδι (και να σας αρέσει)

kounoupidi
ΤΡΙΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Καταλαβαίνουμε ότι το βραστό κουνουπίδι μπορεί να μην είναι το αγαπημένο γεύμα κάποιου, τόσο λόγω οσμής, όσο και λόγω παιδικών... τραυμάτων. Αν, όμως, υπάρχει φαντασία, όλα μπορούν να γίνουν πιο νόστιμα.

Μαγειρέψτε το stir-fry
Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σας μαζί με λαχανικά που σας αρέσουν και δοκιμάστε να το μαγειρέψετε stir-fry. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε και λίγο τζίντζερ ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας.

Δώστε του άρωμα Ανατολής
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε κομμάτια από το κουνουπίδι σας, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόνη κάρυ. Ανακατέψτε μέχρι το κάρυ να καλύψει το κουνουπίδι σας, για περίπου 6 λεπτά, και απολαύστε το μόλις πάρει χρώμα. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κι άλλα μπαχαρικά που θα του χαρίσουν χρώμα και γεύση. 

Πανάρετέ το
Φτιάξτε λίγο κουρκούτι με αβγό, αλεύρι, γάλα, baking powder, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Βουτήξτε το κουνουπίδι σας σε αυτό, βάλτε το στο φούρνο σε λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.