Η Taylor Swift έσπασε το «άπιαστο ρεκόρ» της Whitney Houston στα charts

taylor-swift
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το νέο άλμπουμ της Αμερικανίδας pop star βρίσκεται για εννέα συνεχόμενες εβδομάδες στα Billboard 200 charts.

Το  όγδοο άλμπουμ της Taylor Swift με τίτλο «folklore» κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο και ήδη έχει καταφέρει να σπάσει ένα τεράστιο ρεκόρ, αφού πλέον είναι η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200 chart.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Billboard, πουλήθηκαν πάνω από 87.000 αντίτυπα του άλμπουμ της Αμερικανίδας pop star την περασμένη εβδομάδα, μετά από εννέα εβδομάδες κυκλοφορίας. Έτσι λοιπόν η Swift έχει 47 εβδομάδες που βρίσκεται στην κορυφή των charts.

Beth Garrabrant

Το ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών μέχρι πρότινος κατείχε η Whitney Houston από το 1987, όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «Whitney». Έτσι λοιπόν η 30χρονη Swift έχει την προοπτική να ξεπεράσει θρύλους της μουσικής, όπως τον Elvis Presley και τον Michael Jackson.

Τις περισσότερες διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή των charts πάντως έχουν με τεράστια διαφορά οι Beatles (132), ενώ πίσω τους ακολουθούν ο «Βασιλιάς της Rock» (67), ο Garth Brooks (52) και ο «Βασιλιάς της Pop» (51).