Ταινίες της εβδομάδας (1/10/2020)

vivarium
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Οκτώβριος μας υποδέχεται με ένα θρίλερ μυστηρίου με τον Jesse Eisenberg και ένα οσκαρικό δράμα του Aaron Sorkin βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

«Vivarium»
Ένα νεαρό ζευγάρι σκέφτεται να αγοράσει το πρώτο του σπίτι και προσλαμβάνει τις υπηρεσίες ενός μυστηριώδους μεσίτη. Μαζί επισκέπτονται έναν νέο και κάπως παράξενο προαστιακό οικισμό, ο οποίος τελικά αποδεικνύεται να είναι ένας ασύλληπτος λαβύρινθος.
Σκηνοθεσία: Lorcan Finnegan, Σενάριο: Lorcan Finnegan και Garret Shanley, Ερμηνεύουν: Jesse Eisenberg, Imogen Poots, Danielle Ryan και Molly McCann.

«Η δίκη των 7 του Σικάγου» (The Trial of the Chicago 7)
1968, Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο: Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συμβαίναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή - κάτι που τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης – συμπεριλαμβανομένων των Έιμπι Χόφμαν, Τζέρι Ρούμπιν, Τομ Χέιντεν και Μπόμπι Σιλ – κατηγορήθηκαν πως συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση, και η δίκη που ακολούθησε είναι μία από τις πιο διαβόητες στην ιστορία.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Aaron Sorkin, Ερμηνεύουν: Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Yahya Abdul-Mateen II και Jeremy Strong.

«Ο κόσμος του Απού» (Apur Sansar)
Ο Απού έχει τελειώσει με τις σπουδές του και τώρα είναι άνεργος κι ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας σαν τον πατέρα του. Ένας παλιός του φίλος από το κολέγιο τού προτείνει να πάνε σε ένα χωριό για έναν γάμο. Αυτό αλλάζει την ζωή του για πάντα, αφού όταν η νύφη τρελαίνεται, ο φίλος του τού ζητά να γίνει αυτός ο γαμπρός. Μετά από δισταγμό, θα το πράξει και φεύγει με την Απάρνα στην Καλκούτα για να ακολουθήσει ένα τραγικό γεγονός.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Satyajit Ray, Ερμηνεύουν: Soumitra Chatterjee, Sharmila Tagore, Alok Chakravarty και Swapan Mukherjee.