Τι ζήτησε ο Daniel Craig από τους παραγωγούς για να αναλάβει τον ρόλο του James Bond;

James-bond-casino-royale
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η τελευταία εμφάνιση του «007», το «No Time To Die» σε σκηνοθεσία του Cary Joji Fukunaga, κυκλοφορεί τον Νοέμβριο.

Οι παραγωγοί του James Bond πρόσφατα ξεκίνησαν ένα podcast για τον θρυλικό κατάσκοπο, όπου συζητούν για την ιστορία και το παρασκήνιο του κινηματογραφικού franchise. Στο πρόσφατο επεισόδιο του podcast εμφανίστηκε ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ταινιών της σειράς, ο Daniel Craig.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε μονάχα μια απαίτηση από τους παραγωγούς για να αναλάβει τον ρόλο του James Bond: να κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους προκατόχους του.

«Η συμφωνία ήταν η εξής, είπα στην Barbara [Broccoli] και τον Michael [G. Wilson] προτού διαβάσω το σενάριο – είναι τόσο αλαζονικό, είναι γελοίο – απλά τους είπα ότι δεν μπορώ να μιμηθώ κάτι που έχει προηγηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 52χρονος ηθοποιός.

«Δεν μπορώ να αναπαραστήσω κάτι που έχετε ήδη κάνει. Όσο υπέροχο και να είναι, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μπορώ να έρθω και να προσπαθήσω να είμαι κάτι που περιμένει ο κόσμος. Μπορώ να έρθω και να προσπαθήσω να το επαναπροσδιορίσω, γιατί για μένα αυτό είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον» συμπλήρωσε ο Craig.

Όπως φαίνεται, οι παραγωγοί δεν είχαν σκοπό να ακολουθήσουν την πεπατημένη και συμφωνούσαν με την ιδέα μιας νέας προσέγγισης στον εμβληματικό χαρακτήρα. «Αντί να μου πουν “ευχαριστούμε πολύ, γειά σου”, μου είπαν πως αυτό ακριβώς ήθελαν να κάνω» δήλωσε ο ηθοποιός.