Αναβλήθηκε η πρεμιέρα του «No Time To Die»

James-bond-no-time-to-die
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Daniel Craig ως James Bond θα καθυστερήσει τελικά λίγους μήνες ακόμη.

Ο James Bond δεν θα μπορέσει τελικά να τιμήσει το ραντεβού του με το κινηματογραφικό κοινό τον Νοέμβριο, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγους μήνες, και σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας η πρεμιέρα του «No Time To Die» θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Απρίλιο του 2021. Η πέμπτη και τελευταία ταινία του Daniel Craig στον ρόλο του «007» είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αρχικά τον περασμένο Απρίλιο, όμως τα σχέδια άλλαξαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός όμως ότι πολλοί κινηματογράφοι έχουν ανοίξει, τα χολιγουντιανά στούντιο παραμένουν διστακτικά βλέποντας τις αναιμικές επιδώσεις του «Tenet», της μοναδικής big budget παραγωγής που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι βάσει προγραμματισμού. Οι εισπράξεις της νέας ταινίας του Christopher Nolan ανέρχονται στα 284,9 εκατομμύρια δολάρια, όταν το μπάτζετ της ήταν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Δεδομένου ότι το 72,6% των εσόδων 880 εκατομμυρίων δολαρίων της προηγούμενης ταινίας – το «Spectre» του 2015 – προέρχεται από τα box office, η MGM δικαιολογημένα δεν θέλει να ρισκάρει με την κυκλοφορία. Το νέο πρόβλημα που αναπόφευκτα θα προκύψει την επόμενη χρονιά, σε περίπτωση που η κατάσταση βελτιωθεί και οι κινηματογράφοι επιστρέψουν σε μια κανονικότητα, είναι πως το «No Time To Die» θα έχει σαφώς μεγαλύτερο ανταγωνισμό στις αίθουσες, τόσο από τις φετινές παραγωγές που έχουν αναβληθεί, όσο και τις νεότερες.

Σκηνοθέτης του «No Time To Die» ήταν ο Cary Fukunaga και σενάριο έγραψαν οι Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns και Phoebe Waller-Bridge. Δίπλα στον Craig εμφανίζονται οι  Rami Malek, Ana De Armas, Lashana Lynch, Naomie Harris, Ben Whishaw, Ralph FiennesLéa Seydoux, Jeffrey Wright και Christoph Waltz, ενώ η Billie Eilish ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας.