Το TikTok θέλει Fleetwood Mac με κράνμπερι

fleetwood-mac
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο αρχηγός του εμβληματικού rock συγκροτήματος «έβγαλε το καπέλο του» στο viral αφιέρωμα στο «Dreams».

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας χρήστη του TikTok – ο Nathan Apodaca, γνωστός και ως 420doggface208 – ανέβασε ένα βίντεο όπου κάνει skateboard στους δρόμους του Άινταχο, πίνοντας χυμό κράνμπερι ενώ ακούγεται το «Dreams» των Fleetwood Mac. Το morning vibes βίντεο του Apodaca γρήγορα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βαθμό που ο Mick Fleetwood έγινε μέλος στο TikTok για να ανεβάσει την δική του παραλλαγή του βίντεο, το «Dreams and Cranberry just hits different».

Μέχρι στιγμής το βίντεο που Apodaca έχει πάνω από 21 εκατομμύρια views και τέσσερα εκατομμύρια likes στο TikTok, ενώ τα stream της κλασικής επιτυχίας των Fleetwood Mac από το 1977 εκτοξεύτηκαν από 49.000 την ημέρα, σε 105.000 την ημέρα. Αντίστοιχα και οι πωλήσεις του τραγουδιού αυξήθηκαν κατά 184% τις τρεις πρώτες μέρες από την δημοσίευση του αρχικού βίντεο, ενώ τα streams από νέους ακροατές αυξήθηκαν κατά 242%.

Ο Apodaca έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς χρήστες του TikTok για τα feel-good βίντεο όπου, όπου συχνά κάνει skateboard και χορεύει. Σε προηγούμενα βίντεο του έχουν χρησιμοποιηθεί τραγούδια των Anderson .Paak, A-Ha και Avril Lavigne, μεταξύ άλλων.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο TMZ, ο Apodaca αποκάλυψε πως του ήρθε η έμπνευση για το viral βίντεο, εξηγώντας πως μια μέρα αντιμετώπιζε προβλήματα με το αυτοκίνητο του και χρειάστηκε να πάει στην δουλειά του με το skateboard.

«Το αυτοκίνητο μου, ορισμένες φορές απλά σβήνει. Η μπαταρία – δεν ξέρω τι είναι ακριβώς – απλά σβήνει. Πάντα έχω το long board μου εκεί, σε περίπτωση που ξεμείνω από βενζίνη ή κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Apodaca.