Τι ποσότητα από κάθε προϊόν περιποίησης πρέπει να απλώνετε στην επιδερμίδα σας

ti-posotita-apo-kathe-proion-peripoiisis-prepei-na-aplonete-stin-epidermida-sas
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Value for money και κάτι παραπάνω...

Κυκλοφορούν αμέτρητα προϊόντα φροντίδας του δέρματος εκεί έξω, και αυτό το γεγονός από μόνο του προκαλεί σπαζοκεφαλιά -για να μην αναφέρουμε ότι η αγορά όλων αυτών των καλλυντικών μπορεί να εκτινάξει τον μηνιαίο σας προϋπολογισμό. Αλλά υπάρχει και ένας άλλος γρίφος: είναι εύκολο να το παρακάνετε με την εφαρμογή των προϊόντων, επειδή νομίζετε ότι όση περισσότερη ποσότητα απλώνετε με ευχαρίστηση στην επιδερμίδα σας, τόσο πιο καλό κάνετε και στην υγεία ή την εμφάνισή της. «Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι», λέει ο Dr. Dhaval Bhanusali, ένας από τους κορυφαίους δερματολόγους της Νέας Υόρκης. Ακολουθώντας τις οδηγίες του, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε  χρήματα, αλλά θα είστε σίγουρες ότι οι καλλυντικές φόρμουλες που χρησιμοποιείτε θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους στο δέρμα σας -και στην τσέπη σας. 

Καθαριστικό προσώπου: Ο γενικός κανόνας για τα προϊόντα ντεμακιγιάζ σε μορφή αφρού ή τζελ, είναι να χρησιμοποιείτε μια ποσότητα στο μέγεθος ενός μεγάλου νομίσματος, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου σας ικανοποιητικά.

Απολεπιστικό: Δεδομένου ότι τα απολεπιστικά μπορεί να είναι ερεθιστικά για μια -κατά κανόνα- ευαίσθητη επιδερμίδα όπως αυτή του προσώπου, μια ποσότητα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός μεγάλου νομίσματος μάλλον θα κάνει τα πράγματα χειρότερα από ό,τι καλύτερα. 

Τόνερ: Αφού πλύνετε και καθαρίσετε το πρόσωπό σας, η εφαρμογή τόνερ είναι απαραίτητη, ιδίως όταν μιλάμε για νυχτερινή φροντίδα περιποίησης της επιδερμίδας. Αλλά δεν χρειάζεστε τίποτε παραπάνω από 5-6 σταγόνες που θα εμποτίσετε σε ένα κομμάτι βαμβάκι, απλώνοντάς το με ήπιες κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. 

Ορός: Τα serum είναι πολύτιμα προϊόντα χάρη στην υπερ-συμπυκνωμένη σύνθεσή τους -και αυτός είναι ο λόγος που είναι πολύ πιο ακριβά συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα φροντίδας του προσώπου. Άρα, είναι λογικό να μην ξεπερνάτε το μέγεθος ενός αρακά για να το εφαρμόσετε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο.    

Ενυδατική κρέμα: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να απλώνουν μεγάλες ποσότητες ενυδατικής, όχι επειδή είναι φθηνή -το αντίθετο, κάποιες μάρκες κοστίζουν έως και πάνω από 150€-, αλλά επειδή πιστεύουν πως όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. «Αλλά η συσσώρευση πλεονάζουσας κρέμας στην επιδερμίδα οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα: φραγμένοι πόροι», λέει ο Dr. Bhanusali. «Μια ποσότητα που δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός φασολιού-γίγαντα είναι ιδανική για να εισχωρήσει μέσα από τους πόρους και να δουλέψει μέχρι το βάθος των κυττάρων». 

Αντηλιακό: Εδώ, οι κανόνες αντιστρέφονται. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη αντηλιακή προστασία ενός προϊόντος και στο αποτέλεσμα που μπορεί να παρέχει, κι αυτό για έναν απλό λόγο: οι περισσότεροι χρησιμοποιούν συνήθως μόνο το ένα τέταρτο της προτεινόμενης ποσότητας. «Όταν μιλάμε για το πρόσωπο, η ιδανική ποσότητα είναι περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά που ανανεώνετε τη χρήση», τονίζει ο ειδικός. «Για μεγαλύτερη σιγουριά επιλέξτε ένα SPF με φυσικά φίλτρα, τα οποία επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας όπου αντανακλούν ή διαχέουν τις ακτίνες UV σαν μικροσκοπικοί καθρέφτες, εμποδίζοντάς τις να διαπεράσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος».

THE BEAUTY TEAM