Πέντε γλυκές στάσεις στην Αθήνα

zoubourlou
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Αν σας πιάνουν συχνά λιγούρες για γλυκό, είστε δικοί μας άνθρωποι. Γι’ αυτό θα σας πούμε πού να τις κατευνάσετε.

Zoubourlou, Ψυρρή
Η Ζουμπουρλού έχει το όνομα, έχει και την χάρη όπως διατείνεται, με γλυκά γεμάτα φαντασία, παραδοσιακές πολίτικες συνταγές που στάζουν σιρόπι, φρεσκοψημένες πίτες που σπάνε μύτη και φυσικά σοκολατένιες δημιουργίες. Κομφεταρία και… Πιτασερί, στο μενού της θα βρείτε γλυκά ταψιού με άρωμα Ανατολής, αλλά και signature γλυκά όπως τραγανό πύργο σοκολάτας με γέμιση bueno και την ξακουστή σούπα Ζουμπουρλού με σφαίρα σοκολάτας με γέμιση κρέμας που συνοδεύεται με μια απαλή σούπα από φράουλες και βατόμουρα. Δεν λείπουν τα προφιτερόλ σε 3 εκδοχές, με σος bueno, με ρευστή bitter σοκολάτα και με σοκολάτα γάλακτος, ούτε τα cheesecake και οι lemon pie, όλα με την υπογραφή του Τάσου Ζησόπουλου. Καλή τύχη σε όσους περάσουν το κατώφλι της. Info: Αισχύλου 4, Ψυρρή, Αθήνα.

Jerry’s – The Sweet Foodtruck
Εδώ θα πάρετε απόφαση ότι το πράγμα θα ξεφύγει κι ότι θα έχετε αμετανόητες τύψεις στη συνέχεια. Πριν τις τύψεις, όμως, θα έχετε βουτηχτεί στην αμαρτία με τα street food γλυκά του, με βάση τις ζύμες των ντόνατ και των τσουρεκιών, σε μια τεράστια ποικιλία από γεύσεις και τόπινγκς. Εμείς θα σας δώσουμε μια συμβουλή: μην προσπεράσετε τα sweet burger του, με μπιφτέκια μπισκότου, σοκολάτας, με κρέμες cheesecake, με πραλίνες φράουλας και πέρλες σοκολάτας, κατευθείαν από την κόλαση, για να σας στείλουν στον παράδεισο. Info: Πανόρμου 29 Αθήνα και Κολοκοτρώνη 4, Χαλάνδρι.

DIMITRIS KOLIOS
Slim Bites, Κολωνάκι
Κάποιοι τα θέλουν όλα στη ζωή: και γλυκά και σιλουέτα. Γι’ αυτούς –αλλά και για τους υπόλοιπους- υπάρχει το Slim Bites στο Κολωνάκι με γλυκά χωρίς ζάχαρη, που δεν θα καταλάβετε καθόλου ότι δεν την περιέχουν, καθώς η στέβια φροντίζει να την αντικαταστήσει επάξια. Περιποιημένα, εκλεπτυσμένα γλυκάκια από lemon pie και cupcakes, μέχρι σφαίρες σοκολάτας, κορμούς, αλλά και vegan γλυκά, πάντα με αναφορά στις θερμίδες τους, όλα βρίσκονται εκεί παρατεταγμένα και περιμένουν να σας παρασύρουν. Από τα αγαπημένα μας, το New York cheesecake. Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι.

Πορτατίφ, Εξάρχεια/Κολωνάκι
Στα Εξάρχεια μπορεί να έχετε περάσει πολλές φορές απ’ έξω και να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά αυτό το εργαστήριο σε μια γωνιά της Μαυρομιχάλη, ψήνει υπέροχα, φρέσκα γλυκά καθημερινά, έχοντας κερδίσει την τοπική κοινωνία. Όσο γα το «αδερφάκι» του στη Σίνα στο Κολωνάκι, μάλλον ξέρετε για ποιο μιλάμε. Όπου κι αν βρεθείτε, δοκιμάστε οπωσδήποτε τη red velvet του και πιστέψτε το. Είναι αληθινή. Info: Μαυρομιχάλη 84, Εξάρχεια και Σίνα 21, Κολωνάκι.

I Cake you, Εξάρχεια
Εδώ και περίπου δυο χρόνια έχει κάνει τα μάχιμα Εξάρχεια λίγο πιο γλυκά. Λογικό είναι αφού πρόκειται για μπισκοτάδικο που κάθε μέρα σερβίρει αχνιστά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, με γέμιση ρευστής λευκής σοκολάτας, πορτοκάλι, μαύρη σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και δεν συμμαζεύεται. Δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στα μπισκότα και μας το κάνει ακόμη πιο «δύσκολο» με κάτι triple chocolate brownies, cupcakes, lemon pie, cheese cake και άλλα τέτοια… διαβολικά, που δεν σ’ αφήνουν «ν’ αγιάσεις». Info: Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ