Διχάζουν οι φήμες για σκηνές σεξ και γυμνού στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Amazon

lord-of-the-rings
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Οι εύλογες συγκρίσεις με το «Game of Thrones» έχουν απογοητεύσει τους οπαδούς των πρωτότυπων βιβλίων του J.R.R. Tolkien.

Η φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά του Amazon βασισμένη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μπορεί να μην κάνει το ντεμπούτο της μέχρι (τουλάχιστον) το 2021, όμως έχει ήδη αρχίσει να διχάζει τους φανατικούς αναγνώστες του J.R.R. Tolkien. Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η τηλεοπτική σειρά θα περιλαμβάνει σκηνές σεξ και γυμνού, προκαλώντας αναστάτωση σε πολλούς οπαδούς της σειράς βιβλίων.

Οι φήμες κυκλοφόρησαν μέσω της ιστοσελίδας TheOneRing.net, όπου διέρρευσε μια αγγελία του πρακτορείου BGT Talent Agency που αναζητά ηθοποιούς «που να είναι άνετοι με το γυμνό». Παράλληλα έχει γίνει γνωστό πως οι παραγωγοί έχουν προσλάβει έναν ειδικό συντονιστή για αισθησιακές σκηνές, δίνοντας έτσι τροφή στις φήμες για σκηνές με σεξ.

REX/Shutterstock / Tolga Akmen

O George R.R. Martin δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι εμπνεύστηκε από το έργο του J.R.R. Tolkien όταν ξεκίνησε να γράφει το «Game of Thrones».

Στα πρωτότυπα βιβλία του Tolkien δεν υπάρχουν καθόλου αναφορές στο σεξ, ούτε και στις κινηματογραφικές μεταφορές του Peter Jackson. Σύμφωνα με πολλούς οπαδούς του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», η κίνηση των παραγωγών να συμπεριλάβουν σκηνές με γυμνό και σεξ θυμίζουν το «Game of Thrones» και είναι περιττές.

Παρά τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφαση των παραγωγών να «εμπλουτίσουν» το περιεχόμενο της νέας σειράς με γυμνό και σεξ, θυμίζοντας έτσι την τηλεοπτική σειρά του HBO, η σειρά του Amazon δεν φαίνεται πως θα αποτελεί μεταφορά κάποιου συγκεκριμένου βιβλίου του Tolkien.

Άλλωστε οι κληρονόμοι του Βρετανού συγγραφέα έχουν απαγορεύσει στα στούντιο να προβούν σε αλλαγές ή να επαναλάβουν τις ιστορίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί στις ταινίες. Εφόσον όμως οι σεναριογράφοι δημιουργήσουν νέες ιστορίες και χαρακτήρες εντός του ευρύτερου πλαισίου της Μέσης Γης του Tolkien, τότε ανοίγει η πόρτα για πολλές αλλαγές.