Φτιάχνουμε κρύο ελληνικό καφέ με τον ειδικό

kruos-kafes
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Σας αρέσει ο ελληνικός καφές, αλλά δεν λέτε όχι και στον κρύο, ακόμη κι όταν παρέρχεται το καλοκαίρι; Συνδυάστε και τα δύο σε ένα, με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Νίκα.

Ο δημιουργός της Coffee Expert, Παναγιώτης Νίκας, παρασκευάζει ελληνικό παραδοσιακό καφέ στην κρύα έκδοσή του και λύνει τις απορίες όλων για το αν είναι εύγευστος και εύκολος να τον φτιάξουμε. Θα χρειαστείτε καφετιέρα για καφέ φίλτρου και φυσικά ένα μπρίκι, στο οποίο θα φτιάξετε τον ελληνικό σας πριν τον φιλτράρετε.

Ξεκινήστε ξεπλένοντας με ζεστό νερό το χάρτινο φίλτρο σας, για να φύγει η αίσθηση χαρτιού που μπορεί να υπάρχει και στη συνέχεια προσθέστε 100 ml νερό (αν έχετε φιλτραρισμένο, ακόμη καλύτερα) στο μπρίκι σας και δυο μεζούρες ελληνικού καφέ. Ανακατέψτε με αναδευτήρα και βάλτε το μπρίκι σας στο μάτι. Αντίστοιχα, μπορείτε να φτιάξετε τον ελληνικό σας και στη συσκευή Moka, με τις ίδιες ποσότητες, προσέχοντας πάντα να μην ξεπεράσετε με το νερό σας τη στάθμη της βαλβίδας ασφαλείας.

Μόλις ο καφές σας είναι έτοιμος, χρειάζεται να τον περάσετε από το φίλτρο που καθαρίσατε, βοηθώντας λίγο χειροκίνητα με τον αναδευτήρα σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καφές που προκύπτει από το φίλτρο είναι αρκετά πιο καθαρός από τη συσκευή Moka, η οποία έχει φίλτρο με μεγάλες οπές, με αποτέλεσμα ο λεπτοκομμένος καφές να περνάει και να μην δίνει καθαρό αποτέλεσμα.

Βάζετε πάγο και την επιθυμητή ζάχαρη και αναδεύετε με μιξεράκι χειρός. Αν δημιουργηθούν φυσαλίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφροσυλλέκτη ώστε να μην περάσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Αδειάστε τον καφέ σας σε ποτήρι με παγάκια και δοκιμάστε!

Δείτε όλη τη διαδικασία με τον ειδικό εδώ.