Οι Flaming Lips βρήκαν μια πραγματική «λύση-φούσκα» για τις συναυλίες τους

the-flaming-lips
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

«Δεν λέω ότι όλοι πρέπει να το κάνουν έτσι, αλλά αν σας αρέσει η μουσική μας, ελάτε να μας δείτε» δήλωσε ο frontman των Αμερικάνων ροκάδων.

Οι φήμες για νέα αναβολή του Coachella αποτυπώνουν την γενικότερη αβεβαιότητα στον χώρο της μουσικής την εποχή της πανδημίας και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί λύσεις που μπορούν να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Πέραν των καθιστών συναυλιών, έχουν γίνει ορισμένες πιο «τεχνολογικές» προτάσεις, οι οποίες όμως κινούνται περισσότερο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, παρά εντός των ορίων του εφικτού.

Οι Flaming Lips πάντως αποφάσισαν να συνεχίσουν με μια από αυτές τις πιο «παράτολμες» ιδέες και ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για μια συναυλία όπου τα μέλη του κοινού θα κλειστούν μέσα σε ειδικές πλαστικές φούσκες. Σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση του frontman του συγκροτήματος, Wayne Coyne, έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

YouTube

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο για τους Αμερικάνους ροκάδες, αφού ο Coyne έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος μια τέτοια φούσκα στις συναυλίες τους. Η πρόσφατα εμφάνιση των Flaming Lips στη εκπομπή του Stephen Colbert μάλλον αποτέλεσε μια γενικότερη πρόβα, αφού τόσο το συγκρότημα όσο και όλοι στο κοινό είχαν ατομικές φούσκες.

Σε μια νέα συνέντευξη για το Brooklyn Vegan, ο Coyne μίλησε για το εγχείρημα και εξήγησε πως σε κάθε φούσκα θα υπάρχουν τρία άτομα, ενώ οι Flaming Lips υπολογίζουν να δίνουν δύο συναυλίες την ημέρα. «Ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε τώρα έχει χωρητικότητα 4.000, αλλά χωράει μόλις εκατό διαστημικές φούσκες, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος εκεί. Τις γεμίζεις και ο κόσμος μπορεί να είναι εκεί μέσα για πολλή ώρα» εξήγησε ο Coyne.

«Δεν λέω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να το κάνει έτσι. Απλώς λέω ότι οι Flaming Lips μπορούν να δοκιμάσουν αυτόν τον τρόπο και, εάν σας αρέσει η μουσική μας, μπορείτε να έρθετε να μας δείτε. Θα πρέπει να είστε μέσα σε μια από εκείνες τις διαστημικές φούσκες, αλλά ίσως αυτό θα είναι καλό πράγμα» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής των Flaming Lips.