Ο Elton John μοιράστηκε το «Regimental Sgt. Zippo» από το ντεμπούτο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

elton-John Rob Grabowski
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το ανέκδοτο ψυχεδελικό τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 1968 συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή «Jewel Box» που κυκλοφορεί 13 Νοεμβρίου.

Ο Elton John αναγκάστηκε να διακόψει την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του λόγω των προβλημάτων υγείας του και της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως όλο αυτό το διάστημα έχει παραμείνει ιδιαίτερα δραστήριος και σύντομα θα κυκλοφορήσει μια συλλογή που περιλαμβάνει πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια από όλες τις περιόδους της καριέρας του.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, ο Βρετανός μοιράστηκε ένα από τα 60 ανέκδοτα τραγούδια του που συμπεριλαμβάνονται στην συλλογή «Jewel Box», το «Regimental Sgt. Zippo». Το τραγούδι που έγραψε ο Elton John με τον επί χρόνια συνεργάτη του Bernie Taupin ηχογραφήθηκε το 1968. Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του, το τραγούδι αρχικά θα αποτελούσε το κεντρικό τραγούδι του ομώνυμου ντεμπούτου του, όμως τελικά τα σχέδια άλλαξαν και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το «Empty Sky».

Το box set «Elton: Jewel Box» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου και διατίθεται σε εκδόσεις που αποτελούνται από τέσσερις, τρεις ή δύο δίσκους βινυλίου, αλλά σε μια έκδοση με οχτώ CD. Τον περασμένο μήνα, όταν και ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της συλλογής, ο Elton John μοιράστηκε τα «Sing Me No Sad Songs» και το «Snow Queen» με συμμετοχή της Kiki Dee.

«Ήταν μια απόλυτη χαρά που μελέτησα κάθε περίοδο της καριέρας μου σε τόση λεπτομέρεια για το “Jewel Box”. Έχοντας ακούσει ξανά αυτά τα χαμένα τραγούδια, μου είναι δύσκολο να αντιληφθώ πόσο παραγωγικοί είμασταν ο Bernie και εγώ εκείνες τις πρώτες μέρες. Τα τραγούδια απλά ξεχύνονταν από μέσα μας και το συγκρότημα ήταν απλά απίστευτο στο στούντιο » δήλωσε ο Βρετανός μουσικός.

Ακούστε το «Regimental Sgt. Zippo» του Elton John