Η Κλεοπάτρα στον αστερισμό της Wonder Woman

gal-gadot-patty-Jenkins Tinseltown
ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Gal Gadot και Patty Jenkins θα συνεργαστούν σε μια νέα επική παραγωγή για την ιστορική βασίλισσα της Αιγύπτου.

Μετά την εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα Wonder Woman, η Gal Gadot και η Patty Jenkins θα συνεργαστούν σε μια νέα επική δραματική ταινία για την Κλεοπάτρα. Με το δίδυμο να έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στις ταινίες με την ηρωίδα της DC, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για την παραγωγή, την οποία θα αναλάβει τελικά η Paramount Pictures μετά από έναν πόλεμο προσφορών με τις Warner Bros, Universal, Netflix και Apple.

Shutterstock / Tanja Vashchuk

Η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία της αρχαίας Ελληνίδας Κλεοπάτρας Ζ΄, η οποία έζησε από το 69 π.Χ. έως το 30 π.Χ. και ήταν η τελευταία ενεργή βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου. Μετά τον θάνατο του πατέρα της πολέμησε ξέσπασε ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στην χώρα της με την αδερφό της για την εξουσία.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Τελικά η Κλεοπάτρα νίκησε τον πόλεμο, όμως χρειάστηκε μια ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τον Ιούλιο Καίσαρα, ενώ η σχέση της με τον Μάρκο Αντώνιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση της. Το σενάριο της επικής ταινίας θα φέρει την υπογραφή της Laeta Kalogridis, η οποία πρόσφατα είχε αναλάβει την μεταφορά του «Altered Carbon» για την μικρή οθόνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Gadot στο Twitter, όπου επιβεβαίωσε τις φήμες, η ταινία αποτελεί όνειρο ζωής για την ίδια. «Λατρεύω να ξεκινώ νέα ταξίδια, λατρεύω τον ενθουσιασμό των νέων έργων, του να δίνεις ζωή σε νέες ιστορίες. Η ιστορία της Κλεοπάτρας ήταν μία που ήθελα να αφηγηθώ για πολύ καιρό. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη για αυτή την εξαιρετική ομάδα» έγραψε η ηθοποιός.