Πρώτο προεκλογικό σποτ του Kanye West, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές

kanye-west
ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

«Με τη στροφή στην πίστη, θα είμαστε το είδος του έθνους - το είδος των ανθρώπων - που ο Θεός θέλει να είμαστε» τόνισε ο Αμερικάνος ράπερ.

Μπορεί να άργησε λίγο, όμως ο Kanye West κυκλοφόρησε το πρώτο διαφημιστικό σποτ για την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των αμερικάνικων εκλογών στις 3 Νοεμβρίου. Το βίντεο, το οποίο έχει διάρκεια περίπου ένα λεπτό, μοιράστηκε από το προφίλ του West στο Twitter με τον υποψήφιο πρόεδρο να συζητά για το πώς η πίστη θα ενισχύσει τις ΗΠΑ.

«Αμερική. Ποιο είναι το πεπρωμένο της Αμερικής; Τι είναι καλύτερο για την χώρα μας; Για τους ανθρώπους μας; Τι είναι δίκαιο; Πραγματική δικαιοσύνη; Πρέπει να σκεφτούμε όλα αυτά τα πράγματα μαζί, ως έθνος. Για να εκτιμήσουμε το μέλλον μας, για να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας, πρέπει να έχουμε ένα όραμα» δηλώσει ο West, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία της πίστης.

Συνεχίζοντας ο West εξήγησε πως «πρέπει να ενεργήσουμε με πίστη και σιγουριά ότι επιδιώκουμε τους σωστούς στόχους και κάνουμε τα σωστά πράγματα. Θα οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη χώρα με την δημιουργία ισχυρότερων οικογενειών. Οι οικογένειες είναι τα δομικά στοιχεία της κοινωνίας, ενός έθνους. Με τη στροφή στην πίστη, θα είμαστε το είδος του έθνους - το είδος των ανθρώπων - που ο Θεός θέλει να είμαστε».

Παρά τους ισχυρισμούς του, ο Kanye West έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην προεκλογική του εκστρατεία με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν είναι σοβαρός με την υποψηφιότητα του. Πριν από λίγους μήνες είχε διαρρεύσει από το περιβάλλον του ότι είχε παρθεί η απόφαση για αποχώρηση του από τον προεκλογικό αγώνα, όμως η φήμη διαψεύστηκε λίγο αργότερα και έγινε γνωστό πως ο Αμερικάνος ράπερ έχει ξοδέψει σχεδόν εφτά εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

Πέραν των προβλημάτων ψυχικής υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει, η ομάδα του West δεν πρόλαβε να καταθέσει εμπρόθεσμα τις σχετικές αιτήσεις, με αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες να μην εμφανίζεται το όνομα του στα ψηφοδέλτια (όσοι όμως επιθυμούν μπορούν να το ψηφίσουν). Ακόμα όμως και σε πολιτείες όπου κατάφερε να μπει το όνομα του στα ψηφοδέλτια (όπως στην Καλιφόρνια), ο West εμφανίζεται ως υποψήφιος αντιπρόεδρος.