Ο Banksy ξαναχτύπησε;

banksy-nottingham-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με ένα νέο έργο graffiti στους τοίχους του Νότινγκαμ στο γνώριμο ύφος και στυλ του αινιγματικού street artist.

Ένα νέο έργο graffiti που εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στην πόλη του Νότινγκαμ ενδέχεται να έγινε από τον Banksy, οπότε καλού κακού, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να του βάλουν ένα προστατευτικό κάλυμμα μέχρι να γίνει γνωστή η ταυτότητα του καλλιτέχνη. Οι αρχές μάλιστα έβγαλαν ανακοίνωση ζητώντας από τον κόσμο να μην συνωστίζεται γύρω από το έργο λόγω της πανδημίας.

Το έργο απεικονίζει ένα κορίτσι να κάνει χούλα χουπ με τη ρόδα ενός ποδηλάτου, ενώ απέναντι από την τοίχο υπήρχε ένα ποδήλατο στο έλλειπε η πίσω ρόδα. Οι εκπρόσωποι του Banksy δεν έχουν σχολιάσει την είδηση της νέας τοιχογραφίας, ενώ ούτε έχει γίνει κάποια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

West Bridgford Wire

Ένας καταστηματάρχης δήλωσε στο BBC πως είναι ένα βαν με μαύρα τζάμια να σταθμεύει για περίπου δύο ώρες ενώ ο οδηγός του προσποιούταν πως αντιμετώπιζε προβλήματα με το όχημα. Ένα σημείο του τοίχου πίσω από βαν είχε καλυφθεί με ταινία και την επόμενη μέρα και ο «οδηγός» επέστρεψε. Αφού είχε αποκαλυφθεί το έργο, ο μυστηριώδης άνδρας στην συνέχεια αγόρασε δυο χυμούς από το κατάστημα και όταν ρωτήθηκε για την ταυτότητα του καλλιτέχνη, εκείνος απάντησε κλείνοντας το μάτι.

«Δεν θα πω εάν το έκανε ο Banksy ή όχι, οπωσδήποτε μοιάζει δικό του, αλλά κανείς δεν είδε ποιος το ζωγράφισε» δήλωσε ο καταστηματάρχης. Το BBC σχολιάζει σε άρθρο του πως, εφόσον πρόκειται για έργο του Banksy, η επιλογή του Νότινγκαμ δεν είναι τυχαία, αφού στην πόλη έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα.