Ο Sacha Baron Cohen αποκαλύπτεται στο «Μπόρατ 2»

borat-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η οικογένεια ενός «θύματος» του Βρετανού κωμικού κατέθεσε μήνυση επειδή θεωρεί ότι παραπλανήθηκε από τους παραγωγούς.

Μετά από περίπου δέκα χρόνια απουσίας, ο εκκεντρικός δημοσιογράφος Μπόρατ από το Καζακστάν επιστρέφει με μια νέα αποστολή, για λογαριασμό του Amazon. Σε μια νέα συνέντευξη του, ο Sacha Baron Cohen εξήγησε πως αποκάλυψε τον πραγματικό εαυτό του «για πρώτη φορά» στα γυρίσματα μιας εκ πιο επίμαχων σκηνών της νέας ταινίας.

Οι δηλώσεις του Βρετανού ηθοποιού έγιναν μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον των παραγωγών της ταινίας η οικογένεια της Judith Dim Evans, η οποία επέζησε το Ολοκαύτωμα. Η οικογένεια της Evans, η οποία πέθανε το περασμένο καλοκαίρι, ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τις πραγματικές προθέσεις των παραγωγών για την φύση της ταινίας και ότι ο πρωταγωνιστής «χλεύασε τον εβραϊκό πολιτισμό».

Σύμφωνα όμως με πηγή του Deadline, η οικογένεια ήταν ενήμερη για το τι επρόκειτο να κάνει ο ηθοποιός, ενώ οι παραγωγοί φέρονται να έχουν οπτικοακουστικό υλικό όπου γίνεται η σχετική ενημέρωση. Το άρθρο αναφέρει πως η περίπτωση της Evans η πρώτη φορά που ο Sacha Baron Cohen ένιωσε την ανάγκη να αποκαλύψει εκ των προτέρων την πραγματική ταυτότητα του σε ένα «θύμα» του και πως η Evans γνώριζε ότι στόχος του ηθοποιού μέσω ήταν να μιλήσει για το Ολοκαύτωμα μέσω της άγνοιας του χαρακτήρα.

Ο Cohen έχει δηλώσει επίσης ότι όσοι παρακολουθήσουν την ταινία, η οποία είναι αφιερωμένη στην Evans, μέσω του Amazon Prime θα έχουν την δυνατότητα να δουν ένα διαφορετικό βίντεο όπου η ίδια μιλά για τις εμπειρίες της κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μήνυση της οικογένειας αναφέρει πως οι παραγωγοί προσέγγισαν την Evans τον περασμένο Ιανουάριο για να δώσει μια συνέντευξη σε ένα «σοβαρό ντοκιμαντέρ» για το Ολοκαύτωμα, το οποίο τελικά ήταν το σίκουελ του «Μπόρατ».