Το υαλουρονικό οξύ «τρύπωσε» και στο μακιγιάζ

to-ualouroniko-oksu-trupose-kai-sto-makigiaz
ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Από εδώ και πέρα, όσο foundation κι αν φοράτε, δεν θα φοβάστε μην προδώσει την υγεία της επιδερμίδας σας.

Το μακιγιάζ και η φροντίδα του δέρματος είναι δυο εντελώς αντίθετα πράγματα στο χώρο της ομορφιάς. Παρόλο που πολλοί νομίζουν ότι συμβαδίζουν, στην πραγματικότητα τείνουν να ζουν σε πολύ διαφορετικά φάσματα.  
«Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες για να καμουφλάρουν τις ατέλειες και να καλύψουν τις ρυτίδες έκφρασης, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα», λέει σε συνέντευξή της στην Washington Post η Dr. Noëlle Sherber, μια από τις πιο δημοφιλείς δερματολόγους στην Ουάσιγκτον, με πολύχρονη εμπειρία στις θεραπείες των διαταραχών του κολλαγόνου. «Με τη συστηματική εφαρμογή foundation και concealer οι πόροι του δέρματος φράζουν σταδιακά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι, αλλά και να μην επιτρέπουν στην επιδερμίδα να προσλάβει επαρκές οξυγόνο και να θρέψει τα κύτταρα. Με τον καιρό, το πρόσωπο δείχνει πιο αφυδατωμένο και θαμπό επιτρέποντας στις ρυτίδες να βρουν πρόσφορο έδαφος για να πολλαπλασιαστούν και να βαθύνουν», λέει η δερματολόγος και προσθέτει: «Φανταστείτε πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα, όταν δεν ακολουθείτε μια σχολαστική ρουτίνα ντεμακιγιάζ και καθαρισμού της επιδερμίδας σας κάθε βράδυ».

 Σύμφωνα με την Dr. Sherber, αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που οδήγησε την σύγχρονη κοσμετολογία να συνεργαστεί στενά με την δερματολογία, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες φόρμουλες makeup, που μπορούν να προσφέρουν βαθιές ενυδατικές ιδιότητες και να βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, χωρίς να χάνουν ίχνος από την καλυπτική τους δράση. «Ένα συστατικό που έχει ήδη περάσει σε ενυδατικές κρέμες με χρώμα (BB, CC, DD), αλλά και σε αμιγώς προϊόντα μακιγιάζ όπως τα foundation και τα concealer  είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο αποτρέπει την απώλεια υγρασίας στο δέρμα, καθώς έχει την ιδιότητα να διατηρεί πάνω από 1.000 φορές το βάρος του σε νερό μέσα τα κύτταρα του δέρματος, βοηθώντας το να φαίνεται πιο αφράτο και ενυδατωμένο, όντας ταυτόχρονα όσο έντονα μακιγιαρισμένο επιθυμεί κανείς». 

Η καινοτομία έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλες μάρκες στον τομέα του μακιγιάζ (ανάμεσά τους οι Lancôme, Maybelline, IT Cosmetics και Charlotte Tilbury), δημιουργώντας προϊόντα makeup με ενισχυμένη φόρμουλα από υαλουρονικό οξύ, οι οποίες είναι κατάλληλες για κάθε τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ευαίσθητων -ακόμη και των ακνεϊκών. 
«Η συνεργασία των ειδικών στην υγεία του δέρματος με τις εταιρείες καλλυντικών ήρθε να γεφυρώσει με μεγάλη επιτυχία το χάσμα μεταξύ φροντίδας δέρματος και μακιγιάζ, δίνοντας προτεραιότητα στα ενυδατικά συστατικά -με κυρίαρχο το υαλουρονικό οξύ- για πρόσθετα οφέλη κατά την εφαρμογή makeup», αναφέρει η Dr. Sherber, προσθέτοντας: «Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένες φόρμουλες foundation προσφέρουν έως και 12 ώρες εσωτερικής προστασίας στο δέρμα, προσφέροντας ακόμη περισσότερη φωτεινότητα, υγιή όψη και δροσερή λάμψη όταν φοράτε το αγαπημένο σας μακιγιάζ». 

THE BEAUTY TEAM