Ο Johnny Flynn εκτιμά ότι το «Stardust» ενδέχεται να δυσαρεστήσει

stardust
ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες και το τραγούδι της δραματικής ταινίας για το ταξίδι του David Bowie στην Αμερική το 1971.

Πριν από ένα χρόνο περίπου έγινε γνωστό πως έχει ξεκινήσει η παραγωγή της βιογραφικής ταινίας «Stardust» για την ζωή του David Bowie με τον Johnny Flynn να ενσαρκώνει τον εμβληματικό τραγουδιστή. Οι πρώτες αντιδράσεις από την οικογένεια του Bowie ήταν αρνητικές, ενώ σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, το «Stardust» ενδέχεται να δυσαρεστήσει πολλούς οπαδούς του.

Οι παραγωγοί της δραματικής ταινίας, την οποία σκηνοθετεί ο Gabriel Range σε σενάριο του Christopher Bell, έδωσαν στην δημοσιότητα μια πρώτη ματιά στα γυρίσματα τον περασμένο Απρίλιο, μετά την ακύρωση του φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca. Στην σκηνή που μοιράστηκαν εμφανίζονται ο Flynn ως Bowie και ο Marc Maron στον ρόλο του δημοσιογράφου Ron Oberman.

Το «Stardust» θα επικεντρωθεί στην περιπλάνηση του Bowie στην Αμερική το 1971, λίγο πριν «μεταμορφωθεί» στον Ziggy Stardust. Η παραγωγή δεν έχει εξασφαλίσει τα σχετικά δικαιώματα χρήσης των τραγουδιών του Βρετανού μουσικού, με τον Flynn να δηλώνει στον Guardian πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «να δυσαρεστήσουμε πιθανώς τον στρατό των οπαδών του Bowie».

Ο 37χρονος ηθοποιός και μουσικός αποκάλυψε πάντως πως έχει γράψει ένα τραγούδι στο ύφος του Bowie με τίτλο «Good Ol’ Jane». Στην δραματική ταινία του Range θα υπάρχει μια σκηνή όπου ο Flynn ως Bowie το τραγουδά σε έναν βαριεστημένο πωλητή ηλεκτρικών συσκευών.

«Δεν νομίζω ότι είναι απαίσιο, αλλά ήξερα πως δεν χρειαζόταν να είναι ένα υπέροχο τραγούδι» εξήγησε ο Flynn για το «Good Ol’ Jane», συμπληρώνοντας πως ο Bowie «είχε μια αίσθηση αποτυχίας, ήθελε να είναι κάποιος άλλος και δεν είχε βρει έναν τρόπο για να το αξιοποιήσει αυτό ακόμα. Οπότε προσπάθησα να γράψω ένα τραγούδι ως Bowie που αντιγράφει τον Lou Reed».

Ακούστε το «Good Ol’ Jane» του Johnny Flynn