Τραγικά τα ποσοστά του Kanye West

kanye-west
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μόλις 2% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται τον Αμερικάνο ράπερ και επιχειρηματία για την προεδρία της χώρας.

Ο Kanye West μπορεί αναμφίβολα να είναι ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της εποχής, όμως η απόφαση του να αναμιχθεί με την πολιτική δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Μια δημοσκόπηση των Reuters/IPSO από της 17 Οκτωβρίου δείχνει πως ο Αμερικάνος ράπερ θα αξιώσει μόλις το 2% των ψήφων στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακόμα όμως και σε πολιτείες όπου το επιτελείο του West (αλλά και του Donald Trump) ήλπιζε θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη, τα ποσοστά είναι τραγικά. Η έρευνα δείχνει πως το 1% των ψηφοφόρων τον εμπιστεύεται σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν και 0% στη Νότια Καρολίνα.

AP / Lauren Petracca Ipetracca

Ενδεικτικό της μικρής απήχησης του 43χρονου μουσικού στο εκλογικό σώμα είναι οι μόλις δύο δωρεές που έχει δεχτεί η προεκλογική εκστρατεία του τον Σεπτέμβριο. Μέχρι στιγμής ο West έχει ξοδέψει περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του, η οποία έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα μέχρι στιγμής.

Με μόλις δύο εβδομάδες να έχουν απομείνει για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, φαίνεται αδύνατο για τον West να κάνει τη διαφορά και να «κλέψει» ψήφους από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Joe Biden, ο οποίος ηγείται σταθερά του νυν προέδρου Trump στις δημοσκοπήσεις.