«Παγιδευμένη ψυχή: κεφάλαιο 2»: το θρίλερ που περιμέναμε

pagideumeni-psuxi-kefalaio-2-to-thriler-pou-perimename

ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο σκηνοθέτης James Wan και ο σεναριογράφος Leigh Whannell μας είχαν κόψει την ανάσα με την ταινία τρόμου «Saw». Τώρα συνεργάζονται στο δεύτερο κινηματογραφικό κεφάλαιο του «Ιnsidious», χαρακτηρίζοντας τη νέα τους δουλειά ως «ψυχολογικό θρίλερ». Ο τρόμος αυτή τη φορά ξεπηδά από το υποσυνείδητο και τις παιδικές φοβίες των ηρώων.

«Παγιδευμένη ψυχή: κεφάλαιο 2» («Insidious: Chapter 2»)

Ο σκηνοθέτης James Wan, ο σεναριογράφος Leigh Whannell και ο παραγωγός Jason Blum είναι υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο πετυχημένες ταινίες τρόμου της προηγούμενης δεκαετίας. Το 2004 οι Wan και Whannell συμμετείχαν στην πρωτοποριακή, άκρως πετυχημένη και ευρέως γνωστή ταινία τρόμου «Saw». Το 2011 η τριάδα ένωσε τις δυνάμεις της στο ψυχολογικό θρίλερ «Insidious», μια ταινία με χαμηλό προϋπολογισμό που όμως χαρακτηρίστηκε εκείνη τη χρονιά ως η πιο επικερδής κινηματογραφική επιτυχία.

Τώρα, και οι τρεις επέστρεψαν για το «Insidious: Chapter 2», μαζί με ολόκληρο το cast από το Insidious. Και η δεύτερη ταινία ασχολείται με την οικογένεια Lambert και τα κακόβουλα πνεύματα που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τις ζωές τους.

Το νέο θρίλερ ξεκινάει ακριβώς από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο «Insidious» . Η Renai Lambert (Rose Byrne) ανακαλύπτει το πτώμα ενός δολοφονημένου μέντιουμ, της Elise Rainier (Lin Shaye). Ο σύζυγός της Josh Lambert (Patrick Wilson) θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Από το ανακριτικό υλικό και τις έρευνες της αστυνομίας δεν προκύπτουν στοιχεία ενοχής του.

Έτσι, η οικογένεια θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι ρυθμοί όμως κάθε άλλο παρά κανονικοί θα είναι για την οικογένεια Lambert. Εντωμεταξύ οι πρώην βοηθοί της Elise, Specs (Leigh Whannell) και Tucker (Angus Sampson) έρχονται σε επαφή με ένα άλλο μέντιουμ, τον Carl (Steve Coulter), για να τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με τη μεντορά τους. Όμως, καθώς ερευνούν το φόνο, θα ανακαλύψουν πολλά στοιχεία που συνδέουν τον Josh Lambert με τα απόκοσμα όντα που τον έχουν στοιχειώσει, φτάνοντας κοντά στη σκοτεινή αλήθεια που συνδέει τον χώρο και τον χρόνο, τη ζωή και τον θάνατο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο σκηνοθέτης James Wan τονίζει: «είμαστε πραγματικοί θιασώτες του μεταφυσικού και θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουμε σε μια ταινία το αστρικό ταξίδι, τη δυνατότητα δηλ. του πνεύματος να αποχωρίζεται το σώμα και να “ταξιδεύει”. Είναι πραγματικά συναρπαστική, η άποψη ότι είναι εφικτό, όταν κοιμάσαι τη νύχτα, να μπορεί το πνεύμα ή η ψυχή σου να αφήσει το σώμα σου και να ταξιδέψει».

Πρωταγωνιστούν οι: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Ty Simpkins, Steve Coulter, Barbara Hershey, Leigh Whannell, Angus Sampson, Andrew Astor, Danielle Bisutti. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood Entertainment.