Απορρίφθηκε η μήνυση του James Safechuck κατά των εταιρειών του Michael Jackson

michael-Jackson Vicki L. Miller
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο κατήγορος του «Βασιλιά της Pop» είχε πρωταγωνιστήσει στο συνταρακτικό ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Τα δικαστήρια της Καλιφόρνια απέρριψαν την μήνυση που είχε καταθέσει ο James Safechuck εναντίον των εταιρειών MJJ Productions και MJJ Ventures του Michael Jackson. Ο Safechuck, οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες «διευκόλυναν» τον Jackson στην φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δικαστής Mark Young αποφάσισε ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν είχε ευθύνη απέναντι στον Safechuck, ούτε μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη. Ο 42χρονος άνδρας ισχυρίζεται πως ο «Βασιλιάς της Pop» άρχισε να τον κακοποιεί στην ηλικία των 10 ετών.

HBO

Ο Safechuck υπέβαλε τη μήνυση το 2014 με τον ισχυρισμό ότι οι δύο εταιρείες «δημιουργήθηκαν με στόχο, τον οποίο πέτυχαν, να διευκολύνουν τον Michael Jackson στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών». Η ιστορία του Safechuck, αλλά και του Wade Robson, αποτέλεσε κεντρικό άξονα του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο Jackson στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στο βούλευμα του, ο δικαστής σχολιάζει πως ο Jackson είχε τον έλεγχο των εταιρειών και των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν τις φερόμενες πράξεις του. Σύμφωνα με άρθρο του BBC, ο Safechuck σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.