Φτιάξτε το δικό σας υγιεινό και ελαφρύ ντιπ με σπανάκι

ntip-spanaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επειδή πολλά ντιπ που τρώμε έξω ή αγοράζουμε μπορεί να μας φορτώσουν με εκατοντάδες θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, φτιάξτε τη δική σας υγιεινή και πεντανόστιμη βερσιόν, με σπανάκι και ρικότα.

Τα ντιπ είναι μια πολύ εύκολη λύση να τσιμπήσουμε κάτι ή να ξεκινήσουμε το γεύμα μας, βουτώντας σε αυτά κράκερ ολικής άλεσης, λαχανικά σε στικ, κράκερ, ακόμη και ψωμί. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να μας φορτώνουν με θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε τι δικό μας σπιτικό ντιπ με αγνά υλικά και λίγες θερμίδες;

Εν προκειμένω, το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ η μερικώς αποβουτυρωμένη ρικότα με την οποία συνδυάζεται είναι μια πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά. Αν προσθέσετε για έξτρα γεύση φρέσκα βότανα και λεμόνι, πιθανόν να μην χρειαστείτε και αλάτι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες είναι: 
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, ψιλοκομμένο
¼ της κούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
½ της κούπας ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένη
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. θρυμματισμένη φέτα
¼ της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1-2 κ.σ. χρένο
προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο

Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν πολτός και το ντιπ σας είναι έτοιμο. Η κάθε μερίδα περιέχει 30 θερμίδες, 1.5 γραμμ. λίπος (1 γραμμ. κορεσμένο), 2 γραμμ. υδατάνθρακες, 100mg νάτριο, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 2 γραμμ. πρωτεΐνης.